Ny skade for Volda-stjernen: – Helt forferdelig

Marte Nornes skadet

NY SKADE: Marte Nornes må belage seg et langt avbrekk fra håndballbanen. FOTO: Hanne Undheim

Hun er omtalt som «hjernen» i Volda-laget. Nå må nok en gang Volda klare seg uten Marte Nornes i en lang periode etter at bakspilleren røk det bakre korsbåndet for noen uker siden.

VOLDA: Etter å ha vært ute i ett og et halvt år var Marte Nornes, i januar, tilbake på håndballparketten i hjemmekampen mot Gjerpen.  Det ble foreløpig Nornes sin siste håndballkamp for Voldas damelag på en god stund. På trening for noen uker siden var den skadeutsatte bakspilleren uheldig igjen, og det bakre korsbåndet på motsatt kne røk. Dermed venter en ny opptreningsperiode for 97-modellen.

Sunnmørsposten omtalte saken først.

– Det er helt forferdelig. Det føles uvirkelig ut at det skal skje igjen. Et ordentlig slag i trynet, forteller Nornes til Nærnett.

Nornes hadde trent for fullt i tre uker før hun ble skadet - igjen. 

–  Det kjennes urettferdig at det nok en gang skjedde meg, forteller hun.

Ser positivt på opptrening

I august 2019 røk hun korsbåndet for første gang i karrieren. Da uttalte hun til Nærnett følgende: 

–  Jeg skal tilbake, det er ikke noe spørsmål en gang. Det er dette jeg vil drive med i livet, sa hun bastant til Nærnett for to år siden.

Nå må hun belage seg flere timer i styrkerommet fremover.

– Hvordan blir det å gå i gang med en ny opptreningsperiode?

– Jeg kjenner at det stikker i hjertet. Men jeg må prøve å se positivt på det: Opptreningsperioden blir vesentlig kortere enn sist. Sånn sett er det hell i uhell, erkjenner Nornes.

Nå justerer hun målene sine på håndballbanen:

–  Nå blir målet å komme tilbake på håndballbanen. Alle andre mål om bli så god som mulig har jeg lagt bort. Jeg er motivert, men nå ligger det et større men bakom om jeg kommer tilbake.  

Blir kamp i helga

Volda-trener Halldor Stefan Haraldsson har troa på å se sin stjerne-elev tilbake på handballparketten.

– Det er fryktelig synd på henne, og det hadde selvsagt vært bra å få hun inn på slutten av sesongen, men det er mest synd på Marte. Hun er sterkt mentalt og innstilt på å komme tilbake, forteller han til Sunnmørsposten.

Volda-Gneist
 VOLDA-TRENER: Halldor Stefan Haraldsson. Foto: Andreas Jakobsen

Haraldsson og resten av Volda-laget har ikke spilt en tellende seriekamp siden bortekampen mot Ålgård 17. januar. Torsdag er det imidlertid ventet en avgjørelse fra regjeringen angående oppstarten av idretten, som ifølge Nærnett vil ende med at Volda gjenopptar sesongen førstkommende søndag.

Stadige nedstengninger har sørget for at 50.000 håndballkamper står i kø for å bli gjennomført.

NB! Sunnmørsposten melder torsdag morgen at Volda låner den rumenske keeperen Isabela Maria Rosca fra Tromsø ut sesongen.