Vinterferien kan smelte bort for Volda Skisenter

Mildværet kan ødelegge vinterferien i Volda

Det har vært fantastiske uker for Volda Skisenter, men like før vinterferien kan det meste av snøen forsvinne.
 

VOLDA: Tirsdag morgen var det full trøkk hos Volda Skisenter. Blant dagens besøkende var elevene ved Mork skule. Skolen har utedag i anlegget hvert eneste år. Brede smil i strålende sol kunne enses på lang vei. Kirsti Ose, lærer ved skolen, kunne fortelle at de var delt inn i tre kohorter for å få det til å gå rundt.

– Hvis man vil finne en løsning, så finner man det. Barna nyter dagen, spiser pølse og har det kjekt i lag. 

Bilde av forelder og barn i bakken.
TRAVLE DAGER: Barn og voksne koser seg i bakken.
Fra venstre: Wiliam Blomvik, Marianne Karlsbakk og Leonard Lichtenheld.

Opp mot ti varmegrader

Om noen uker kan det se helt annerledes ut. Det er nemlig meldt mildvær og temperaturer opp mot ti varmegrader i vinterferien, noe som kan skape problemer for Volda Skisenter. Styreleder Jens Standal Groven krysser fingrene for at snøen ikke skal forsvinne helt.

I år var vi i grenseland når det gjelder det å få nok snø. Vi klarte å åpne skibakken, og det er vi veldig glad for. Mildværet har kommet til Volda. Det er egentlig bra, så lenge det kommer mer snø ganske snart. Da vil snøen feste seg bedre. Vi håper på det beste. 

Standal Groven har ikke mistet motet enda. De siste årene har Volda hatt gode og dårlige snøforhold annen hvert år og på den måten går det rundt. Han sier at de kan tåle to år med dårlig føre, mens tre år kan være vanskelig å takle. Volda skisenter har heller ikke snøkanoner, så de er avhengige av naturlig snø for å holde åpent.

Fortsatt nok snø i bakken. Foto: Vemund Rognstad
SNØ: Fortsatt nok snø i bakken. Foto: Vemund Rognstad.

Vanskelig med kunstsnø

Standal Groven kan fortelle at kunstsnøanlegg er blitt diskutert, men at utfordringene blir for store.

– Det krever nemlig en mengde vann, som man ikke har naturlig tilgjengelig i Volda og derfor ser vi på andre alternativer først. 

Volda Skisenter har hatt en gnistrende sesong så langt. Tross strenge restriksjoner med antall kunder, har de tatt i mot mange ivrige alpinister. De har vært fullbooket mange av dagene, og man må ha vært tidlig ute hvis man skulle få plass i bakken. Nå vil de neste ukene være avgjørende for om anlegget kan fortsette å holde åpent. 

Volda Skisenter håper på mer snø i kommende periode, for ellers kan det bli vanskelig for dem å holde åpent i vinterferien.

Sjekk vinterferieværet her.