Hødd og Sunnmøre fotballkrets skiller seg ut nasjonalt i nye tall fra NFF

ULSTEINVIK: Fra Hødd J-15s trening på fredag. FOTO: Eirik Gard Endal

ULSTEINVIK: Fra Hødd J-15s trening på fredag. FOTO: Eirik Gard Endal

Nye tall fra Norges fotballforbund viser at Hødd, til tross for frafall ellers i landet, har økt antall fotballspillere i klubben.

Leder i breddeavdelingen til Hødd, Jesper Törnquist, gir mye av æren til trenerne.

– Trenerne har vært utrolig flinke og holdt motet oppe i en periode som det lenge så ut som det ikke skulle bli noe fotball, sier Tornquist.

Se hele reportasjen fra Nærsynets magasinsending i videovinduet over.

Positivitet fra start 

I NFFs videre arbeid med å kartlegge frafall i fotballen, kan en se at Hødd er en av fem fotballklubber i landet som faktisk har økt antall fotballspillere i coronaperioden. 

– Vi var tidlig ute med å ha møtevirksomhet på hvordan vi skulle komme godt ut av denne perioden. Det viktigste vi gjorde var at vi var veldig positive fra start, som så på muligheten til å komme nærmere spillerne, som jeg tror var utslagsgivende, sier Tornquist.

Tidlig møtevirksomhet og positivitet sørget for at treningene faktisk ble bedre, fordi trenerne var bedre forberedt på det som kom.

Nest best i landet

NFFs arbeid med å kartlegge frafall i fotballen, finner man nok en oppløftende statistikk fra Sunnmørsfotballen.

Fra alderen 8-19 år er det bare Akershus fotballkrets som kan vise til en bedre prosentvis endring det siste året.

På landsbasis har det vært en nedgang på åtte prosent i antall fotballag, mens Sunnmøre har hatt en nedgang på tre prosent. Nabokrets Sogn og Fjordane har hatt en betydelig større nedgang, og har mistet 36 % av sine fotballag. Du kan se mer om dette i videovinduet øverst.

Daglig leder i Sunnmøre fotballkrets, Bjørn Haugeberg, er klar på hva klubbene på Sunnmøre må gjøre.

– Du må jobbe ganske tøft med både enkeltspiller, de som er rundt og ikke minst med rekrutteringen. Hødd med flere har lagt ned en kjempe stor jobb tidlig hvor de har kommet nært på enkeltspillerne, sier Haukeberg.

Se mer om Hødd og breddefotballen på Sunnmøre i videovinduet øverst.