Roger (72) har vært innlagt på sykehus hvert år de siste 50 årene

Roger (72) har vært innlagt på sykehus hvert år de siste 50 årene

Roger Halle (72) har en svært spesiell statistikk når det gjelder hans sykehusinnleggelser i løpet av livet. Han har vært innlagt på sykehus hvert år siden 1970. Oversikt over hvor mange ganger han har blitt innlagt har han mistet telling på for lengst. 

Det var Vikebladet som først omtalte saken. 

- Nei, nå spør du vanskelig. Men et år var jeg innlagt 11 ganger fra påske til jul. I løpet av "et normalt år" har jeg hatt to til fem innleggelser.

Roger har blant annet vært innlagt for hjerteinfarkt, lungebetennelse og diabetes 2, men den største operasjonen skjedde i 1993. På denne tiden begynte leveren hans å svikte, dette resulterte i at han til slutt måtte gjennomføre en levertransplantasjon på Rikshospitalet i Oslo. 

Men dette er bare en av få ting Roger har vært innlagt for i løpet av de siste 50 årene. Som følge av levertransplantasjonen i 1993 har immunforsvaret blitt svært brutt ned, slik at han ikke skal miste leveren. Dette har ført til at fysisk kontakt med mennesker kan føre til innleggelse neste dag. 

- En gang var jeg i begravelse og håndhilste på flere mennesker, dette endte i enda en sykehusinnleggelse, forteller Roger. 

Roger og Signy-Alise forteller at hverdagen deres er normal, men at dette fort kan snu. Roger kan fort bli dårlig på grunn av hans nedsatte immunforsvar. Allikevel ser ekteparet veldig positivt på situasjonen og forteller at de ikke har sett noen grunn til å være redde.

- "Hvorfor skal jeg være redd?" Det interesserer meg ikke. Mine dager er talte lenge før de er født. Hvis jeg ikke skulle vært eldre hadde jeg ikke blitt eldre. 

Sist gang Roger ble innlagt på sykehus var tilbake i juli 2019. Den gang var det som følge av en infeksjon i beinet. Selv om Roger nå i 2020 er inne i sitt 50 år med minst en sykehusinnleggelse, har han fortsatt håp om at i år er året han slipper å bli lagt inn.

- Jeg har troen på at 2020 er året. Det er synd å si det, men den er tynn når det gjelder det. For det er nå ikke vært et eneste år siden første gang jeg ble innlagt  i 1970, så det skal godt gjøres at jeg ikke blir innlagt også i 2020.