Ny hall motiverer når kampene uteblir

Ny hall trumfer pandemien

NY HALL OG MER TRENINGSTID: Julie Hovden Ryste (12) og Signe Thorvik Mork (12) holder motivasjonen oppe under pandemien. Foto: Mads Thygesen 

Idrettslag over hele landet sliter med frafall, men jentene i Volda Handballklubb er mer motiverte enn noen gang før. 

VOLDA: Idretten rundt omkring i landet har vært nedstengt lenge. I Volda ble det i desember 2020 åpnet en splitter ny flerbrukshall, Volda Campus Arena. Dette har skapt stort engasjement blant både barn og voksne i bygden. 

Daglig leder for den nye idrettsarenaen, Rune Hauge Aarflot, sier det vil bli fullt i hallen hver helg når pandemien er over. 

– Det er lenge siden de unge har fått spille kamper. Situasjonen er litt rart nå, men vi må bare forholde oss til det. 

Gleder seg 

Jenter 12 i Volda Handballklubb er nå positive og ivrige på å få brukt hallen. Lagvenninnene Aragsan Mustafe Adan (12) og Lojayn Ameer Seddiq Mohamed (13) synes den er veldig fin og gleder seg til de får lov til å spille kamper igjen når pandemien er over. 

På grunn av koronapandemien har ikke jentene spilt kamper siden november. De har kun fått lov å ha treninger.  

– Det er litt dumt, sier Lojayn. 

SPENTE JENTER: Aragsan og Lojayn har spilt håndball i to år og ønsker at flere skal bli med. Foto: Mads Thygesen

Større plass 

Julie Hovden Ryste (12) og Signe Thorvik Mork (12) har spilt håndball siden de gikk i første klasse. De synes det beste med håndball er det sosiale, og har ingen planer om å slutte. Jentene er storfornøyd med nytt treningslokale. 

Før trente jentelaget i den gamle Voldahallen, som det var mindre plass i. 

– Den nye hallen er ganske stor og vi kan trene flere lag her samtidig. I den gamle var det kun én bane, sier lagvenninnene. 

GØY PÅ TRENING: Lagvenninnene Julie og Signe finpusser skuddene sine til fremtidige kamper. Foto: Mads Thygesen

Lite frafall under pandemien

Barn over hele landet har vært nødt til å ta flere ufrivillige pauser fra idretten under pandemien. Trenere bekymrer seg nå for barnas motivasjon, og mange idrettslag rundt omkring i landet sliter med store frafall. Volda handballklubb har derimot ikke opplevd det samme. 

Daglig leder i klubben, Hilde Karin Berg, sier at de har klart å holde på medlemmene. 

– Vi har jo fått ny hall, og det kan ha vært en boost. 

Venneuken som nylig ble arrangert av klubben, var et tiltak for å rekruttere flere medlemmer til klubben. Da kunne spillerne ta med seg en venn på trening. Hilde Karin mener dette er noe de kommer til å fortsette med. 

– De er livredde for at treningen skal bli avlyst igjen

Trener for jenter 12, Kristin Hovden, sier treningsoppmøtet har vært stabilt under hele pandemien. Etter den ufrivillige treningspausen i desember var jentene svært ivrige på å få trent sammen.

Hun sier at de klart har lyst å spille kamper, men at det etter en lang treningspause er mer enn nok å møtes og spille igjen. Jentene er bekymret for at treningene avlyses på nytt, men er optimistiske. 

I FARTEN: Trener Kristin Hovden koser seg på trening med jentene sine. Foto: Mads Thygesen

Den engasjerte treneren er fornøyd med utvidede treningstider, og hun merker det på jentene. 

– Det å få litt mer tid er veldig fint.  

Kristin håper at de snart får spille kamper, og at hallen får vist seg frem. De motiverte håndballjentene har fire seriekamper igjen, og gleder seg til å invitere folk til hallen for å se på.