Planene for ny ungdomsskole er klare

Ny ungdomsskole i Volda

Volda kommune har valgt leverandør og byggeløsning for den nye ungdomsskolen. Skolen skal stå ferdig til 2023. 

Volda: Volda kommunene er i planleggingsfasen for å bygge en ny ungdomsskole. Fem leverandører leverte inn sine forslag til hvordan den nye skolen skulle se ut.

Åsen og Øvrelid fikk anbudet

Forrige fredag ble det annonsert på kommunen sin nettside at det er tilbudet fra Åsen og Øvrelid AS, et byggfirma i Førde, de har valgt. Lederen av byggenemnda, Jan Henning Egset,  forklarer at dette var et resultat av en totalvurdering.

– Vi gikk gjennom konseptet, utrykket, og løsningsforslaget, og ga dem poeng. Da var det spesielt to som utmerket seg. Til slutt sammenlignet vi pris, og da var det Åsen og Øvrelid AS som kom best ut. Tilbudet fra Åsen og Øvrelid er på 170 millioner inklusiv moms. Det vil være en god del kostnader i tillegg, forklarer Egset. 

I tillegg til at løsningsforslaget til Åsen og Øvrelid AS scoret høyt, så var det også det lavest prisede av de fem tilbudene, sier prosjektleder Siri Birkeland Solheim.

På uteområdet planlegges det å ha ulike aktiviteter, med leselund, amfi, sti og hinderløype. ILLUSTRASJON: Åsen og Øvrelid AS

– Det var på overtid

Rektoren på Volda ungdomsskole, Inger Anne Kvamme, ser veldig fram til å flytte inn på ny skole. 

– Her er det lekkasje i taket hele tiden når det er regnvær. Vi mangler gruppe- og spesialrom. Rommene er stygge og nedslitte. Skolen var bygget for 60 år siden, og skole i dag blir ikke drevet på samme måte. Det er for eksempel ikke ett møterom. 

 – Det var viktig at skolen skulle være inkluderende. Den gamle ungdomsskolen har en aula, og det var et ønske at den nye skolen skulle ha et hjerte – et felles areal i midten, sier lederen av byggenemnda Jan Henning Egset. ILLUSTRASJON: Åsen og Øvrelid AS 
– Det var viktig at skolen skulle være inkluderende. Den gamle ungdomsskolen har en aula, og det var et ønske at den nye skolen skulle ha et hjerte – et felles areal i midten. 
ILLUSTRASJON: Åsen og Øvrelid AS

Den nye skolen skal stå på samme tomt

Siri Birkeland Solheim forteller at gymsalene på dagens ungdomsskole skal bli revet og gi plass for den nye skolebygningen.

Inntil den er bygget vil elevene fortsette å bruke hovedbygget til den gamle skolen. Når elevene flytter inn i det nye bygget, skal de rive det gamle hovedbygget og etablere uteområdet. 

Byggingen starter i september 2021, og skolen skal stå klar til høstsemesteret 2023.