Advarer mot snapchat-trend: – Selger narkotika til 12-åringer 

Advarer mot snapchat-trend: – Selger narkotika til 12-åringer 

Dette er en av ecstasypillene som politiet har beslaglagt i Møre og Romsdal den siste tiden. Den skal forestille en Tesla-logo. FOTO: Møre og Romsdal politidistrikt.

De siste årene har politiet sett en ny trend med narkotikasalg på sosiale medier. Nå oppfordrer de foreldre til å følge med.

Onsdag la politiets nettpatrulje i Møre og Romsdal ut et Facebook-innlegg der de skriver at de den siste tiden har tatt “en del” beslag av ecstasy. 

De skriver at det er stor variasjon i utseende på de beslaglagte pillene og at de har registrert selgere helt ned i 13-årsalderen.

Avsnittsleder i Møre og Romsdal politidistrikt, Alf-Christian Aarseth Grøtteland, sier at narkotikasalget i større grad enn før foregår på sosiale medier. 

– Vi ser nå at det foregår en del på nett. Selgerne er under 18, og kjøperne er ned i 12-13-årsalderen, forteller han til Nærnett. 

Avsnittsleder Alf-Christian Aarseth Grøtteland er bekymret for den nye narkotikatrenden. FOTO: Privat

Aarseth Grøtteland sier at det i tillegg til ecstasy også dreier seg andre stoffer, som hasj og amfetamin. Han mener det er skremmende at stoffene er såpass tilgjengelige for ungdom. 

– Før måtte man fysisk kjøpe og selge narkotika, mens det nå er mye enklere og sprer seg raskere. Selgere kan nå ut til mange med ett tastetrykk.

– Følg med på barna

De siste årene har det over hele landet blitt meldt om flere tilfeller av narkotikasalg rettet mot barn på sosiale medier.

Avsnittsleder Aarseth Grøtteland forteller at denne typen narkotikasalg ikke er spesielt sentraliert, og eksisterer i hele fylket. 

Nå oppmoder han foreldrene til å være mer oppmerksomme på barnas sosiale medier-bruk. 

– Vi har valgt å gå ut med dette nettopp for å informere foreldrene slik at de kan følge med på barna og melde ifra.

Ecstasy/MDMA

- Ecstasy er piller laget av det sentralstimulerende stoffet MDMA, som frigjør signalstoffet serotonin. Dette gjør at brukeren opplever eufori og får mer energi. 

- MDMA er ikke spesielt avhengighetsskapende, men kan være skadelig ved høyt inntak. 

- Ecstasy inneholder ofte andre stoffer i tillegg til MDMA, som kan gjøre bruken uforutsigbar og farligere. 

- Det er utfordrende for brukere å vite hvor mye av virkestoffet hver enkelt pille inneholder, noe som kan føre til for høyt inntak.