Nye Volda Campus Sparebank 1 Arena: – I denne hallen har vi alt på en plass

Om sju uker skal nye Volda Campus Sparebank 1 Arena stå klar. 250 millioner kroner er brukt på det 10 300 kvadratmeter store byggeprosjektet. Nærnett har fått en omvisning på det nye anlegget.

 VOLDA: – 10. desember blir første håndballkamp. Volda mot Gjerpen, tre dager etter åpning, forteller daglig leder i Volda Campus Sparebank 1 Arena, Rune Hauge Aarflot .

 – Kamp allerede tre dager etter åpning, det kan bli tøft, men du tror det går?

 – Jeg tror det går, det skal gå, det skal gå helt fint, beroliger Aarflot, som viser Nærnett rundt på anlegget.

Arbeidet med idrettsanlegget startet sommeren 2019. Nå som arbeidet nærmer seg slutten, kan Aarflot fortelle at alt går etter planen.

Mulighet for større konserter

Vi befinner oss i inngangspartiet, som på tidspunktet inneholder mye anleggsmateriale. Når en går inn dørene til hallen og velger å gå til venstre vil en møte en kafe med 70 sitteplasser. Her vil det ikke bare være WIFI, men også mulighet for å kjøpe seg en matbit og oppholde seg på dagtid. Det er gjort plass til et eget rom for de som har tilsynsvakt, slik at den generelle trivselen opprettholdes og at hærverk forhindres.

Holder en rett frem etter at man har kommet gjennom inngangspartiet kommer man til det aller helligste, nemlig selve banen, som er beregnet for flere idretter. 

 – Det er en flerbrukshall med bane til håndball, volleyball, basket, innebandy og badminton. I tillegg er det to gymsaler i tredjeetasje med sportsparkett, disse kan brukes til kampsport og forskjellige barneidretter, opplyser Aarflot. 

Daglig leder i Volda Campus Sparebank 1 Arena, Rune Aarflot, under omvisningen i den nye hallen. FOTO: Tor Martin Kvernhaugen

Gulvet i hallen er på 2500 kvadratmeter og opp til taket er det 12,5 meter. Det er plass til hele 2000 publikummere, og hallen er en av få haller i Norge som støtter internasjonale krav til volleyball.

 – I denne hallen har vi alt på en plass, forteller Aarflot.

For det er ikke bare idrett hallen kan brukes til. Det er også muligheter for forskjellige kulturarrangementer her, slikt som konserter.

 – Det åpner seg muligheten til å ha større konserter her med tanke på at det er plass til 2000 stykker. Volda har ikke et fungerende kulturhus per i dag. Så her er det også slik at du kan ha konserter med sceneshow, sier han.

Eget VIP-område

Tar man turen opp en etasje får man tilgang til blant annet pressetribune og et VIP-lokale med polstrede seter.

 – Hvem som skal sitte her er et godt spørsmål. Vi er ikke så opptatt av VIP her i Volda, men det er et krav fra forbundet at det skal være egne VIP-losjer når det spilles håndball og volleyball i toppdivisjonen. Vi håper jo også på å ha internasjonale kamper her. Samtidig er det jo en helt fantastisk utsikt, poengterer han.

VIP-lokalet trenger ikke nødvendigvis å kun brukes i idretts-sammenheng. 

 – Her i VIP-lokalet kan vi dekke på til selskap for 70 personer, noe som er veldig praktisk for barnedåp, konfirmasjoner, bryllup og slike ting. Vi har blant annet fått bookinger til konfirmasjoner allerede, røper han.

Nye hen-garderober

I etasjen under banen finner du garderobeanlegget. Her har det blitt bygget flere omkledningslokaler, som blant annet skal brukes av skolene i nærområdet. Det er ikke noe revolusjonerende med garderobene i seg selv, men det er en ting som er nytt ifølge Aarflot:

 – Skolene har jo krav, slikt som skillevegger, innsyn og garderober til lærere og elever. Slike krav er noe som gjelder alle haller. Noe som er nytt her er jo hen-garderober.

Dette er da garderober for personer som ikke identifiserer seg som mann eller kvinne.

Det er ikke bare garderobeanlegg en finner i underetasjen, det er også lagt til rette for eget spinning- og styrkerom. De som er glad i klatring har også fått et eget rom.

 – Klatreklubben har jo en klatrehall i Ørsta, når de fikk den gikk de fra cirka 100 til 600 medlemmer. Nå får de to arenaer å klatre på både en i Ørsta og en her i Volda.

Volda Campus Sparebank 1 Arena har plass til det meste. Det er til og med gjort logiske valg på detaljnivå. Det er nemlig slik at dørene i bygget har forskjellige fargekoder. Toalettene har grønne dører, garderobene gule, gangdørene er røde og lager og andre rom er grå.

Se Nærsynets innslag fra Volda Campus Sparebank 1 Arena her:

Ser frem til landskamper

Aarflot forteller at prosjektet har gått på skinner hele veien, og han røper også hva han gleder seg mest til når hallen er ferdigstilt:

 – Jeg gleder meg mest til landskamper, uten tvil. Det å ha muligheten til å ha landskamper i både volleyball og håndball, med 2000 på tribunen blir kjempestemning. Det vil også bli veldig bra for Volda, sier han.

Og legger til:

 – Jeg kan jo også si at vi arbeider med å få til landslagssamlinger her, det blir da rett etter åpningen av hallen og vi håper at det går i boks, avslutter han.