– Det er den første volleyballdrakten i samlingen min

Drakt nummer 1000 i samlingen til Arne Flatin

Leder av KFUM Volda, Kristin Indresøvde, overrekker drakt nummer 1000 i samlingen til Arne Flatin i Volda Campus Sparebank1 Arena. Foto: Trym Isaksen

Arne Flatin (56) har samlet på drakter fra fotballverdenen siden 1990. I dag mottok han drakt nummer 1000, fra KFUM Volda volleyball. 

Arne Flatin fra Ulsteinvik har siden han var liten gutt, hatt en interesse for drakter. I hele 31 år har han samlet på fotballdrakter fra hele verden, i tillegg til noen håndballdrakter.

Fornøyd Flatin

Da han kunngjorde på Facebook for noen uker siden at han nærmet seg drakt nummer 1000 i samlingen, var KFUM Volda volleyball, kjapt ute med å ta kontakt. Drakten ble torsdag overrakt til draktelskeren, med nummer "1K" på både front- og bakside, i tillegg til etternavnet på ryggen.

Flatin var svært fornøyd med at det ble en volleyballdrakt som markerte det magiske tusentallet: 

– Det er veldig kjekt å få en drakt fra KFUM Volda. Det er den første volleyballdrakten i samlingen min, siden jeg stort sett bare har fotballdrakter. Jeg har jo nå egentlig rundet 1010 drakter, men denne drakten ble reservert til å bli nummer 1000 i rekken. At hele laget har signert drakten, synes jeg er veldig spesielt og fint. Dette er noe jeg setter veldig stor pris på, smiler han.

Selv om det ikke tidligere har vært noen volleyballdrakter i den enorme samlingen, forteller Flatin videre at han alltid har vært fascinert av sporten. Han fulgte herrelaget i Volda tett da han studerte i bygda, i tillegg til at han har spilt litt volleyball selv også. 

Arne Flatin med sin nye drakt. Foto: Olaug Bjørneset

Vi hev oss rundt og skulle gi en drakt til han

For KFUM Volda var det liten tvil om at det skulle bidras til draktsamlingen. Leder i klubben, Kristin Indresøvde, forteller at de gjorde alt de kunne for at tusentallet skulle rundes med nettopp deres logo på brystet: 

– Det var jo litt artig da han kom med kunngjøringen på Facebook. Da hev vi oss rundt og skulle gi en drakt til han. Vi visste jo at han hadde mange drakter fra før, men spesielt drakt nummer 1000 gjorde at dette ble en flott anledning til å gi bort en av draktene våre. Vi fikk derfor alle på elitelaget til å signere drakten. Det har tatt litt lenger tid med overleveringen enn først planlagt, på grunn av blant annet pandemisituasjonen, men nå fikk vi endelig gjort det. Det var veldig kjekt, sier hun.

For jubilanten selv kom det som en selvfølge å nå det firesifrede tallet:

– Å nå drakt nummer 1000 var ikke noe spesielt mål jeg hadde. Jeg bare kom dit naturlig. Men man må gjøre litt stas på det når man når et sånt antall. Jeg er jo ikke den eneste. Noen der ute har jo over fire til fem tusen drakter.

Engelsk storklubb tente draktinteressen

Interessen for drakter startet allerede da Flatin var liten gutt. Det var gjennom den gamle storheten, og nyopprykkede Premier League-klubben Leeds, at alt startet. Som 25- åring kjøpte han den første drakten som var ment til samlingen sin, selv om han hadde en del drakter fra før av. Det var på selve draktparadiset Soccer Scene, i London, at drakten ble kjøpt. På den butikken solgte de nemlig alt av fotballdrakter fra hele Europa. Det skulle være starten på et eventyr av klubbemblemer og farger, for Arne. Selv om samlingen nå er vanvittig stor, er det Leeds i tillegg til lokalklubben Hødd, som er de viktigste.

– Jeg har jo alt mulig av drakter fra overalt. Jeg fikk akkurat tak i en veldig spesiell Barcelona-drakt fra 1999 for eksempel. Men det er spesielt Leeds og Hødd-draktene jeg setter høyest, uten tvil.

For med tanke på Leeds-draktene spares det ikke på kruttet. Flatin har antakeligvis den største samlingen av draktene til  den tradisjonsrike klubben i Norge. Samlingen hans frontes på både Facebook og Instagram. I tillegg til dette har han hatt en utstilling i Ulstein, hvor noen av draktene var representert. 

Leeds er den eneste klubben i England for Arne Flatin. Foto: privat

 På spørsmål om han noen gang kommer til å selge unna noen av draktene i samlingen sin, ler han mens hodet ristes avvisende.

– Jeg vil ta vare på alle draktene mine for resten av livet. Jeg går ut i fra at ungene mine tar vare på de når jeg forsvinner fra jorda en eller annen gang. Så jeg har på ingen måte ikke tenkt å selge de.