Sliter med rekrutteringen til fadderveka: – Det har gått tregt 

Fadderveka

  SLITER MED Å FÅ TAK I FOLK: Trym Rimmen, leder i Studentparlamentet, etterlyser flere folk til fadderveke-styret. FOTO: Jonas Otneim

Studentparlamentet ved Høgskulen i Volda har ansvaret for å finne et fadderveke-styre hvert år. Så langt sliter de med å rekruttere folk, men leder i Studenparlamentet, Trym Rimmen, er ikke bekymret.

VOLDA: –  Det har gått tregt.

Trym Rimmen i Studentparlamentet innrømmer at det ikke har vært verdens enkleste jobb å sette sammen et fadderveke-styre til studiestart i august. Den opprinnelige fristen var 31. januar, men da hadde Rimmen og Studentparlamentet kun fått inn én søknad. Dermed bestemte de seg for å utsette fristen ut denne uken - i håp om at flere skal melde seg.

Totalt er det seks styreplasser å fylle. 

Fjoråret ble en suksess

2020-utgaven av Fadderveka i Volda var første gang den ble arrangert med så omfattende smitteverntiltak. Til tross for «den nye utgaven» uttrykte både nye -og gamle studenter stor tilfredshet med opplegget som ble sydd sammen. Der andre studieplasser måtte avslutte fadderveka før den var ferdig grunnet koronasmitte, var det ingen registrerte smittetilfeller under fadderveka i Volda. 

På høgskolens egne hjemmesider uttrykte rektor, Johan Roppen, stor glede over det vellykkede arrangementet.

–  De var flinke til å hele veien tenke smittevern først, og så hvordan en kan tilpasse arrangement etter dette. Som andre skal fadderveka være synonymt med en trygg studiestart – og det føler jeg en har fått til på en god måte i Volda i år, sa rektoren da.

–  Folk har nok med seg selv

Rimmen i Studentparlamentet har forklaringen på hvorfor så få har søkt hittil.

– Folk har nok med seg selv. Frivillig arbeid og det å bruke tid på noe nytt er nok litt mer vanskelig for folk. Terskelen for å bidra er nok litt høyere nå enn tidligere, forklarer han. 

HAR TROA PÅ LØSNING: Trym Rimmen er leder for Studentparlamentet ved Høgskulen i Volda. –  Det blir fadderveke i år også, sier Rimmen, selv om få har meldt seg til å sitte i styret. FOTO: Rasmus Lie
HAR TROA PÅ LØSNING: Trym Rimmen er leder for Studentparlamentet ved Høgskulen i Volda. –  Det blir fadderveke i år også, sier Rimmen, selv om få har meldt seg til å sitte i styret. FOTO: Rasmus Lie

–  Har dere vært gode nok på promotering?

–   Hehe, tja. En kan jo alltids bli bedre. Men vi har brukt de tradisjonelle kanalene for å nå ut til studentene. Det at vi ikke har hatt stand og snakket med folk, har nok gjort at vi ikke har nådd ut til alle vi ønsker, innrømmer han.

Ifølge Rimmen er det ingen grunn til å bekymre seg over at fadderveka ikke vil bli arrangert.

–  Jeg er ikke bekymret for avviklingen av Fadderveka. Den skal vi alltid klare å få i land, smiler han.