Vil fortsette å bruke Vikebygda skule i to år til

brakker

SNART KLART: Etter at rehabiliteringen av brakkene som i dag står ved Øyra skule er ferdig, skal disse flyttes opp til Bratteberg skule. (Foto: Niclas Bergh Bugge)

I mars vedtok Volda kommune at Vikebygda skule skulle legges ned, i et forsøk på å spare penger. Elevene skulle flyttes til Bratteberg skule, men Bratteberg har ikke plass til det. 

VOLDA: Flere har vært bekymret for at Bratteberg skule ville bli overfylt, etter nedleggelsen av Vikebygda skule. Nå ber Bratteberg om å kunne bruke byggene fra Vikebygda skule i to år til. 

Viktig å ivareta et godt klassemiljø

Assisterende rektor ved Bratteberg skule, Eirik Bech, bekrefter til Nærnett at skolen vil be kommunen om å få fortsette å bruke byggene ved Vikebygda skule i to år til.

– Det at vi slår sammen skolene håper jeg gjør at kullene vil bli jevnere. Sånn det er nå, så kommer kullene veldig i bølger, med store forskjeller på klassestørrelsene, sier Bech. 

I mellomtiden pågår det nå gravearbeid utenfor Bratteberg skule, der det gjøres klar for at brakkene, som per i dag er plassert mellom Øyra barneskule og Volda ungdomsskule, skal flyttes opp til Bratteberg. 

– Det er i en overgangsperiode, vi trenger den ekstra kapasiteten. Foreløpig forsøker vi å utvide kapasiteten med brakker, forklarer Bech. 

– Uansett klassestørrelse er det viktig at selv de minste klassene har et sted å være og får et godt utdanningstilbud. 

graving_bratteberg
ARBEID PÅGÅR: Utenfor Bratteberg skule pågår det nå gravearbeid slik at det blir klart til brakkene som snart kommer. (Foto: Niclas Bergh Bugge)

Brakker under rehabilitering

Det klargjøres nå brakker som rehabiliteres slik at de kan tas i bruk som klasserom før jul. Innvendig er det allerede klargjort for elektrisitet, og det finnes pulter og tavler slik at undervisningen kan gjennomføres. 

– Nå kaller jeg de heller moduler enn brakker, forteller oppvekstsjef i Volda kommune, Per Ivar Kongsvik. 

– Dette er fordi de er mye bedre utrustet enn typiske brakker. Disse skal flyttes opp på Bratteberg så fort gravearbeidet der er ferdig. Før de blir tatt i bruk, skal de rehabiliteres fullt. 

Kongsvik er enig i det Eirik Bech sier, at disse modulene blir brukt som en midlertidig nødvendighet.

– Slik det ser ut nå, ser Bratteberg for seg å bruke lokalene på Vikebygda i to år til. Det er for mange elever per i dag, så det vil ta tid å flytte undervisningen helt, sier han.