Nynorsk kultursentrum får 600 000 kroner i koronastøtte: – Dette er en skikkelig gladnyhet

Gladnyhet for Nynorsk kultursentrum

Foto: Sunniva Lund Osdal

Nynorsk kultursentrum fikk innvilget søknad på 600 000 kroner da de søkte om støtte til prosjektet "Stader for skrift". De er blant fem søkere av 12 på Søre Sunnmøre som fikk søtte. 

ØRSTA: Som første fylkeskommune i landet, lanserte Møre og Romsdal i mai en tiltakspakke til kulturlivet i fylket. Støtteordningene skal ha som formål å dempe effekten av koronapandemien i fylket. Totalt er det kommet inn 265 søknader. Nå er rapporten lagt frem, hvorav 165 søkere har fått innvilget støtte på totalt 22 millioner kroner. 

– Dette er en skikkelig gladnyhet, sier prosjektleder for "Stader for skrift" og daglig leder for Ivar Aasen-tunet, Tone Slenes. Et prosjekt i regi av Nynorsk kultursentrum. 

Nynorsk kultursentrum søkte om 800 000 kroner for prosjektet "Stader for Skrift". Prosjektet skal ta for seg syv forfattere fra fylket som det skal lages portretter av på podcast, film og foto. Prosjektet fikk innvilget søknad på 600 000 kroner. Det kommer frem i rapporten fylkeskommunen la frem tirsdag. 

 Hva betyr dette for dere?

– Det betyr at vi har muligheten til å sysselsette folk som har mistet jobber under pandemien. Med dette prosjektet gir vi muligheten til å få folk i arbeid og samtidig skape flotte kulturelle innslag. Det er jo vinn-vinn, sier Slenes. 

Stiller med egne midler

Pengene skal brukes på forfatterne, en kunstfotograf, filmskaperne og de som skal produsere podcastene. I tillegg vil Nynorsk kultursentrum stille med egeninnsats verdt rundt 200 000 kroner for å få gjennomført prosjektet. Slenes forteller at de har dratt mye erfaring av hvordan de har måttet legge om til digitale innslag i tiden da virksomheten holdt stengt grunnet koronasiutasjonen.

 Vi ser nytten av å samarbeide på tvers av ladet, og er glade for at vi når flere mennesker på digitale flater.  

– Det er selvfølgelig noe eget ved å ha fysiske møter. Vi er veldig glade og takknemlige for at Ivar Aasen-tunet har kunne holde åpent siden juni, og har ellers hatt mye besøk av turister i sommer. Nå har vi endelig fått skoleklassene inn her igjen, dog under strenge smittevernsrutiner, men det er kjekt at folk får komme inn til oss igjen, legger hun til.