Mer treningstid til håndballen i ny hall

gleder seg til volda campus arena

Halldor Stefan Haraldsson tror det blir bedre for alle i den nye hallen. FOTO/Illustrasjon: Tor Martin Kvernhaugen/Henrik Høgmo Johansen

Hittil har Volda Handball delt én bane med volleyballen i Volda. Nå blir det derimot mer treningstid for håndballen i ny hall.

VOLDA: Trener Halldor Stefan Haraldsson for Volda Handballs damelag sier at laget ser frem til å flytte inn i ny hall på nyåret. De skal åpne arenaen med hjemmekamp 10. januar. 

Tirsdag inviterte Nærnett til å bli med inn i nye Volda Campus Sparebank 1 Arena. Den nye hallen skal etter planen stå ferdig rett over nyttår, i tide til damelaget til Volda Handballs kamp mot Nordstrand på den andre søndagen i 2021. 

Ser frem mot åpning

Trener for laget, Halldor Stefan Haraldsson, sier til Nærnett at laget ser frem til å flytte inn i nye lokaler.

– Vi teller ned dagene og er veldig spente.

Laget har hatt en svingete sesongstart med både seier, uavgjort, og tap. Treneren tror at spillerne kan få en boost når de flytter inn i den nye hallen. Han sier at det også vil ha en effekt på hele klubben og idrettsmiljøet i Volda når de nå flytter.

– Det hele blir jo en totalfaktor som blir veldig spennende å se.

Han gleder seg også over at det blir bedre fasiliter for både spiller og tilskuere i den nye hallen, for han er klar på at det har trengtes en oppgradering.

– Nå er det jo litt trist å gå inn i Voldahallen.

Halldor Haraldsson og damelaget til Volda Handball gleder seg til de får komme inn i ny hall. FOTO: Andreas Jakobsen

Blir bedre å være frivillig

Haraldsson gleder seg også over at frivillighets-fasilitene blir oppgradert. Han sier at det ikke bare er lagene som skal ha gode forhold i hallen, men at det er viktig for de rundt klubben å ha gode fasiliteter.

– Det blir en ringvirkning man ikke helt forstår før man kommer inn der.

Bruken av hallen

Eierne av hallen er Volda Campus Arena AS, som igjen eies 50/50 av Volda Handball og KFUM Volda. Daglig leder i Volda Campus Sparebank 1 Arena, Rune Hauge Aarflot, sier til Nærnett at det derimot ikke bare er volleyball og handball som skal spilles i hallen.

Rune Hauge Aarflot sier at mange skal bruke hallen. FOTO: Tor Martin Kvernhaugen

– Den største brukeren av hallen er Volda kommune som skal bruke den til undervisning i videregående skole. 

Han sier videre at det er fritt fram til å søke om bruk av hallen, så lenge man er momsregistrert. Leier man via kommunen trenger man derimot ikke å være momsregistrert. Han sier at også de prøver å få inn så mange som mulig.

– Vi vil prøve å få inn mange av de små idrettene.