– Vi skal slåss for å henge med i toppen

Håndball-sesongen er igang

Volda Handballs damelag har, som ifjor, målsetning om opprykk til eliteserien. Trener Halldór Stefan Haraldsson mener det kan bli vanskeligere enn ifjor. 

Volda Handball startet sesongen sist søndag borte mot Nordstrand, og tok med seg en seier hjem til Sunnmøre. Laget vant 24-20 og trener Halldór Stefan Haraldsson er fornøyd.

– Jeg er selvfølgelig fornøyd. Det er alltid vanskelig å spille første kamp, hvertfall nå som sesongen har vært utsatt en stund.

Den karismatiske treneren synes kampen var ekstra utfordrende for laget ettersom det var første gang de skulle spille mot laget fra Oslo øst. 

Nye fjes i stallen

Laget har mistet noen spillere, og nye fjes har kommet inn. De mistet blant andre målvakt Hilde Søyseth til divisjonskollega Follo HK, Aleksandra Zimny dro tilbake til Polen og Lone Vik ble en del av Moldes stall foran årets sesong. 

Volda har hentet inn blant andre den svenske målvakten Hanna Edvardsson, samt Mina Mjærum fra eliteserielaget Sola og det unge talentet Andrea Jenset fra Molde. 

Halldor stefan Haraldsson
Vinnerskalle: Trener, Halldór Stefan Haraldsson. Foto: Arkiv

Målsetningene fortsetter å være høye

Haraldsson sier at klubbens målsetning, som den var ifjor, er opprykk til eliteserien, eller Rema 1000-ligaen som den har hett i de siste to sesongene. Haraldsson sier at laget skal prøve å sloss for å henge med i toppen av divisjonen, men sier at det kan bli vanskeligere i år enn i fjor.

– På grunn av koronasituasjonen har de nå 13 lag i eliteserien, så det er bare ett lag som får rykke opp i år, kontra to som det har brukt og vært.