Ulstein Verft er klar til å ta opp kampen
– 10 000 arbeidsplasser kan forsvinne

Hanne Notøys rekasjon på statsbudsjette

Hanne Notøy er elektriker og tillitsvalgt ved Ulstein Verft. Her avbildet med Steven Pushparajah, tillitsvalgt i ingeniørorganisasjon NITO. Foto: Espen Roness. 

Tillitsvalgt ved Ulstein Verft sier de skal kjempe til siste slutt for å redde verftene etter den store skuffelsen i statsbudsjettet. 

ULSTEIN: – Vi lar oss ikke knuse. Vi skal brette opp ermene og kjempe til siste slutt. Dette er de nødt til å gjøre om på! 

Det sier tillitsvalgt ved Ulstein Verft, Hanne Notøy. Hun sikter til regjeringens forslag om å ikke hjelpe den maritime næringen ytterligere enn krisepakkene de har fått tidligere. 

Nøtøy har jobbet flere tiår i Ulstein Verft og representerer de ansatte på verftet. Hun varsler nå en kamp for å få omgjort forslaget til regjeringen. 

– Vi skal bruke de politiske kanalene vi har inn til regjeringen og stortinget, og prøve å påvirke. Regjeringsapparatet har vært her ute og lyttet til næringen, og det er forunderlig at de ikke har lagt mer vekt på den tilbakemeldingen de har fått. 

Ettersom den nåværende regjeringen er en mindretallsregjering, kan forslaget regjeringen la frem bli omgjort i desember gjennom opposisjonen. Daglig leder i Maritim Forum Nordvest, Arnfin Ingjerd, sa til Nærnett tidligere denne uken at de har fått signaler om at opposisjonen vil løfte det opp i Stortinget inn mot den endelig beslutningen i desember. Les mer her.

Blir ikke hørt 

Notøy peker på at den maritime næringen lenge har strukket seg etter felleskapets behov, og at det er på tide at de får den hjelpen de trenger i gjengjeld. 

– Næringen har vært i krise over lenger tid, og den ene krisen har utløst den andre. Nå ber vi om hjelp, og da forventer vi faktisk å få den hjelpen. Vi har bidratt til fellesskapet i tiår etter tiår, nå ber vi om at fellesskapet stiller opp for oss. 

Ifølge Nøtøy, kan konsekvensene av dette være at 10 000 arbeidsplasser forsvinner. Hun etterlyser tydeligere signaler fra styringsmaktene. 

– De er nødt til å vurdere dette en gang til. Om de ikke vil satse på næringen, må de si det. Om de vil satse på næringen, må de ta grep. Vi har løsningene, men trenger litt hjelp.