Hødd taper terreng i opprykkskampen

Hødd taper terreng i opprykkskampen mot Skeid

Hødd-keeper Ole-Monrad Alme klarte ikke å stoppe bortelagets Johnny Per Buduson fra å utlikne fra straffemerket. FOTO: Torjus Aune

Hødds rekke på sju strake seire fikk en brå stopp da Skeid gjestet Høddvoll søndag ettermiddag, i det som etter hvert ble en amper affære.

Hødd har vært i imponerende form den siste tiden, og etter en bunnsolid borteseier mot den suverene serielederen Fredrikstad forrige helg, var det store forventninger knyttet til dagens kamp.

Hødd gikk rett i strupen på gjestene, og kunne ha tatt ledelsen allerede i det første spilleminuttet, men Ola Heltne Nilsens heading gikk rett på Skeid-keeper Idar Lysgård.
Hjemmelaget dominerte stort den første halvtimen, og Skeid var sjeldent over på vertenes banehalvdel.

I det 32. minuttet fikk vertene lønn for strevet, da svenske Melvin Frithzell fikk ballen i beina i Skeids sekstenmeter etter en corner. Spissen utnyttet situasjonen til det fulle, og selv om Lysgård var på ballen, greide han ikke å stoppe Fritzhell i å score sitt femte mål for sesongen.

Omdiskutert straffe

Etter pause dreide det seg mer om laget fra hovedstaden. Bare seks minutter ut i omgangen utfordret gjestenes spiss Johnny Per Buduson Hødd-stopper Heltne Nilsen innenfor sekstenmeteren. Etter en ren takling av stopperen spratt ballen i hånden på 19-åringen, og kampleder Ali al Hatam pekte på ellevemeteren. Buduson gjorde ingen feil fra straffemerket, og sørget for balanse i regnskapet.

Skeid fikk straffespark etter denne hands-situasjonen i hjemmelagets sekstenmeter. FOTO: Torjus Aune

Bare sju minutter senere løp samme mann opp et upresist tilbakespill, og endte opp alene med keeper Ole-Monrad Alme. Alme oppdaget situasjonen raskt, og ruset ut og hindret Buduson i å bli tomålsscorer, men gjestenes Øystein Vestvatn plukket opp returen, og fra rundt 25 meter kunne han trille inn 1-2 scoringen på et ubevoktet mål.

Temperaturen tok seg stadig opp både på banen og i teknisk sone, og hjemmelagets trener Kevin Knappen ble etter noen høylytte innspill belønnet med gult kort.

Hødd prøvde desperat å få en utligning, men et lavtliggende Skeid sto imot presset, og fikk noen store overgangsmuligheter de ikke greide å ta vare på. Med tre minutter igjen av obligatorisk spilletid fikk hjemmelagets toppscorer Robin Hjelmeseth en stor mulighet til å sørge for poengdeling, men bortelagets keeper var kjapt ute, og greide å slå avslutningen til en corner. Dermed endte det 1-2 på Høddvoll.

– Vi setter oss selv i den posisjonen

Hødd trener Kevin Knappen var veldig godt fornøyd med hvordan laget startet søndagens oppgjør.

– Jeg synes vi gjorde en kanonbra førsteomgang. De første 25 minuttene var vi strålende, og Skeid var nesten ikke over på vår banehalvdel. Men jeg er skuffet over det vi gjør etter pause, forteller han.

Trener Kevin Knappen var fornøyd med lagets innsats de første 45 minuttene. Like bra gikk det ikke i andre omgang. FOTO: Torjus Aune

Knappen er heller ikke overbevist om hvorvidt gjestene skulle fått muligheten fra straffemerket i andre omgang.

– Ola blokkerer et innlegg, og så spretter ballen oppi hånda hans. Noen dommere hadde kanskje ikke blåst på den, men det er vi selv som setter oss i den posisjonen.

Til tross for tapet, understreker han at det fortsatt er veldig åpent i kampen om andreplassen på tabellen, som vil sørge for en play-off-duell mot andreplassen i den andre avdelingen.

– Det hadde vært veldig gunstig å ha fått 2-2. Slik tabellsituasjonen er nå er det viktig å ikke tape kamper, men det gjorde vi dessverre i dag. Vi er fortsatt med og kjemper om andreplassen. De siste kampene er det uansett opp til oss selv.

Hødd-keeper Ole-Monrad Alme var skuffet etter det sure nederlaget.

– Det er utrolig kjedelig. To baklengsmål er én ting, men vi skulle gjerne ha vunnet kampen. Jeg vil si at vi er uheldige ganger to i dag, forteller han.

I tråd med helsemyndighetenes nye retningslinjer er det nå lov å ha opptil 600 tilskuere på fotballkamper. FOTO: Torjus Aune

– En jevn kamp

Skeid-assistent Morten Berre var strålende fornøyd etter at de tok med seg alle poengene hjem til Oslo.

– Vi er kjempefornøyde med at vi klarer å snu det i andre omgang. Jeg synes ikke Hødd klarte å skape det trykket på slutten som vi har opplevd her før, sier den tidligere Vålerenga-spissen.

Skeid-assistent Morten Berre var fornøyd med søndagens kamp mot Hødd. FOTO: Torjus Aune

Etter å ha mistet poenget i sluttminuttene da de gjestet Høddvoll tidligere i år, var Berre fornøyd med dagens utfall.

– Vi har muligheter til å gå opp til 3-1, men vi kan ikke klage. Det var en jevn kamp, som heldigvis gikk i vår favør denne gangen, sier han.

Samtidig som Hødd tapte, dro Fredrikstad med seg alle poengene borte mot Tromsdalen. Det betyr at det nå er 13 poeng opp til laget fra plankebyen. Alta og Halden delte poengene i et drama som endte 4-4, som betyr at begge lagene har 29 poeng, i likhet med Hødd, med fire runder igjen å spille.