Ingen vinterferie for studentene - uken skal likevel brukes godt

Ingen vinterferie - studentene har likevel planer

Vinterstemning utenfor Høgskulen i Volda. Foto: Eirik Leivestad Hall
 

Studentene ved Høgskulen i Volda har ikke vinterferie, men flere har lagt planer for uken der mange nordmenn tar seg fri likevel.

Etter snaue sju uker etter juleferiens slutt er vinterferien rett rundt hjørne, for mange. Studentene på Høgskulen i Volda har nå rukket å komme inn i studierytmen igjen, men nå er det kanskje tid for en liten pause. Selv om ferien starter neste uke er den ikke lik den ferien grunnskoleelever får. Det er ikke like mange fridager fra undervisning, men det stopper ikke studentene fra å legge litt ferieplaner. 

Jentene samlet utenfor Spinneriet i Volda. F.v: Martine Warberg, Erika Bolseth, Linn Beate Haugen og Lise Torvik. Foto: Syver Blikstad Grønbakken.

Jentegjengen på fire er klare på at uka skal brukes godt til både hytteturer og aktiviteter. Samtidig må jobb og skole prioriteres.

– Jeg har undervisning i ukedagene, men i helgen skal jeg på hyttetur med noen venninner. Akkurat helt hvor vet vi ikke enda, sier Lise Torvik (23)

Erika Bolseth (22), har også planlagt å reise på hyttetur på slutten av uka, men at det også skal gå tid til hennes favorittaktivitet, svømming. – Jeg er veldig glad i å svømme, så jeg skal nok få svømt litt i ferien. 

Linn Beate Hauge (20) skal i all hovedsak fokusere på skole før hun skal jobbe på Kiwi hjemme i Surnadal. Martine Warberg (22) har også undervisning på planen, før det settes av tid til å besøke besteforeldrene i Vanylven.

Det er mange studenter som har jobb ved siden studiene. Dette gjør at det ikke kun trengs å leves på studielånet, og at økonomien kan bli litt friere. 

Guttene samlet inne på biblioteket på Høgskulen i Volda. F.v: Lars Henrik Simonsen, Simen Langeland, Edin Ribic og Vincent Paler. Foto: Syver Blikstad Grønbakken. 

Denne guttegjengen har i likhet med jentene også skolearbeid og jobb. Bortsett fra dette skal det blant annet settes av tid til aksjesalg og trening den kommende uka.

– Det blir stort sett skriving av masteroppgaven. Det kan hende jeg går meg noen turer. Ellers blir det nok mye tid på treningssenteret. Det er som regel der man går når det er lite som skjer, sa Simen Langeland (28)

Kompisen Edin Ribic (24) skal også trene en del, samtidig som han skal jobbe med salg av aksjer og skolearbeid

For Lars Henrik Simonsen (23) er prioriteringene satt: Det det blir nok en del skriving på bacheloroppgaven. Det samme gjelder jobben.

Vincent Paler (22) var klar på at det nok kom til å bli en del jobbing. Han jobber som vikar på et rehabiliteringssenter.