Intersport på topptur: – Tjåka fullt

Intersport Volda selger flere vintervarer enn noen gang

FORNØYD: Tilstrømningen har vært stor hos Intersport i Volda i år. Her er butikksjef Linda Sefland avbildet ved butikkens vinteravdeling. Foto: Mathias Engstrøm Sandstøl

Intersport i Volda har den tredje største veksten i Norge blant kjedens 140 butikker. – For en uke siden hadde jeg ikke hatt tid til å snakke med deg, sier butikksjef Linda Sefland. 

VOLDA: Intersport i Volda selger vintervarer som aldri før. Snøen har virkelig satt dype spor for sportskjeden på Spinneriet, og butikksjef Linda Sefland er storfornøyd med salget hittil i år. 

– Vi ser at vi selger mye mer enn i fjor. Vi er den tredje beste intersporten i Norge på vekst, sier den ivrige butikksjefen. 

Sefland utdyper at Intersport Volda først og fremst er en hardvarebutikk, som vil si at de selger mest av sykkel- og skiutstyr. Så fort det kom snø til Volda, økte salget.

– For en uke siden hadde jeg ikke hatt tid til å snakke med deg, fordi det var tjåka fullt, ler hun. 

Handler sjeldnere 

Like utenfor Intersport, møter Nærnett Marta Liaskar. Hun innrømmer at siden pandemien spredte seg i Norge, har hun endret på handlevanene sine. 

– Det har blitt mindre småkjøp og mer planlagte kjøp, sier kunden. 

Liaskar brukte riktignok fjoråret på å kjøpe inn det meste av vinterutstyr. Hun har oppdatert skapet sitt med utstyret hun trenger, men: 

– Jeg har kjøpt nye skisko. Jeg går langrenn i Hornindal og Volda, og har gått to ganger denne uken, smiler hun. 

KUNDE: Maria Liaskar (t.v.) og Linda El'mourabit i kassen ved Intersport. Foto: Mathias Engstrøm Sandstøl

Selger godt

Helt siden tidlig januar har kuldegradene satt sitt preg over Volda. Dette står i stor kontrast til fjorårets vinter. Da var det 14 grader og vårstemning. 

– Folk er mer hjemme i år, så det har gått veldig bra for vår del, sier Sefland. 

Særlig salget av langrennski, toppturski, alpinski og generelt vinterklær, har økt den siste måneden.

– Akkurat nå er vi jo midt i et værskifte, men det er stort sett friluftsutstyr som det har gått mest av. Det har vært en enorm etterspørsel i år på grunn av stabilt vintervær over lang tid.

– Begynner dere å gå tomme for varer?

– Vi har ikke gått tomme, nei. Men det kan godt hende vi gjør det i løpet av sesongen. Vi bestiller inn nye varer hele tiden, sier butikksjefen. 

TOPPTURUTSTYR: Salget av randonee-ski har vært stor den siste tiden, hos Intersport Volda. Dette bekrefter butikksjef Linda Sefland. Foto: Mathias Engstrøm Sandstøl