Stella (18) spilte harpe på UKM

– Jeg er nok den eneste som driver med dette i området

Stella Birthe Poland (18) spilte harpe på årets UKM i Ørsta kulturhus lørdag. FOTO: Torjus Aune

Lørdag formiddag var det duket for UKM for Ørsta og Volda. Blant de femten sceneinnslagene var det sang, dans - og harpespilling.

De unge deltakerne av årets UKM sørget for et flott show i Ørsta kulturhus lørdag. På menyen sto varierte musikkinnslag med tolkninger av alt fra Foo Fighters og The Beatles til Whitney Houston og Bruno Mars. 

Først ut var Jenni Bratteberg Aamås (16), som også dukket opp senere i showet, da med hjelp av Elias Skjerdal (16) på gitar og keyboard. 

Jenni Bratteberg Aamås
Jenni Bratteberg Aamås apnet showet med Times Like These av Foo Fighters, etterfulgt av egenkomponerte Final Chapter. FOTO: Torjus Aune

Rockebandet Migraine spilte to egenkomponerte låter, etterfulgt av jentebandet Girlpower, som sang balladen Fix You av Coldplay.

Harpespill på TV-skjermen

Sjette deltaker ut var 18 år gamle Stella Birthe Poland, som spiller harpe. Det er ikke mange andre i regionen som gjør. 

– Det er ikke noe harpemiljø her. Jeg er vel den eneste i området som spiller, sier hun. 

Stella Birthe Poland UKM
I 2018 var Stella Birthe Poland med på Norske Talenter. Lørdag spilte hun He's a Pirate av Klaus Badelt på UKM i Ørsta kulturhus. FOTO: Torjus Aune

Hun har flere ganger deltatt på UKM i Hornindal, og var i år med for første gang i Volda og Ørsta. I 2018 deltok Poland i Norske Talenter på TV 2, der hun kom til semifinalen. 

– Det var en helt syk opplevelse. Det var interessant å se hvordan en sånn produksjon er, sier hun.

Fikk diplom av ordføreren

Etter dagens siste musikalske innslag av bandet Bad Resolution, ble ordfører i Ørsta, Stein Aam og varaordfører i Volda, Sverre Leivdal, kalt opp på scenen. 

De fikk avslutte showet med utdeling av diplom og kjærlighet på pinne til alle involverte.