Karrieredagene høsten 2020 er avlyst

Alle 10-klassinger i fylket må nøye seg med at karrieredagene denne høsten blir på digitale flater. 

MØRE OG ROMSDAL: Karrieredagene og hospitering blir arrangert hvert år for alle 10.-klassinger i fylket. Høsten 2020 blir arrangert på ulikt vis fra de tidligere årene. Nå som det ikke blir arrangert fysiske oppmøter, vil fylkeskommunen tilby alle 10.-klassinger digitale løsninger og annen informasjon om hvilke utdanningstilbud og næringsliv som finnes i fylket. Det skrives fylkeskommunen på sine hjemmesider. 

– Vi er svært lei oss for å måtte avlyse karrieredagene og hospiteringen. På tiende trinn skal alle elever gjøre det viktige valget om vidare skolegang, og det opplever mange som både som vanskelig og spennende. Dette valget kan påvirke hvilket yrke man ender opp med som voksen, og derfor er det viktig at de får god informasjon om hvilke muligheter som finnes, sier Rose Mari Skarset, seksjonsleder i Møre og Romsdal fylkeskommune

Digitale karrieredagar

På Søre Sunnmøre blir karrieredagene arrangert digitalt der elevene får informasjon og mulighet til å prate med ressurspersoner fra skole og næringsliv. I resten av fylket vil omfattende informasjonsmateriell blir gitt til elever i ungdomsskolene og ressurssentrene i kommunene. 

Som et alternativ for hospitering på videregående skole, vil elvene få en presentasjon av utdanningstilbudene og de videregående skolene i sin region. Det vil også bli gitt mye praktisk informasjon om videregående opplæring og overgangen fra ungdomsskole til videregående skole.