Korona har ikke stoppet trial-gjengen 

Klubben som slapp unna corona

Gustav Wilhelmsen tester sykkelen i terrenget. Foto: Silje Duesund.

Volda og Ørsta trialklubb har kunnet gjennomføre treninger og konkurranser som normalt under koronapandemien. 

 

– Dette har vært et veldig kjærkomment tilbud for medlemmene, at de har hatt muligheten til å drive med sporten sin. Det er ikke slik at trial er et alternativ til annen sport, dette hadde de drevet med uansett om det hadde vært en pandemi eller ikke, sier leder for Volda og Ørsta Trialklubb, Elin Mari Wilhelmsen

Har sluppet unna 

Koronaviruset har satt en stopper for mye av idretten i landet. Mange idrettsutøvere har hatt sterke begrensninger på treninger og aktiviteter. Det finnes likevel noen klubber som har sluppet unna nedstengning, en av de er Volda og Ørsta Trialklubb. De har hatt mulighet til å gjennomføre treninger og øvinger, til tross for pandemien og strenge smittevernregler.  

Leder for Volda og Ørsta Trialklubb, Elin Mari Wilhelmsen. Foto: Silje Duesund

Wilhelmsen forteller at klubben selvsagt har innført noen smittevernsrutiner.

–Vi har sprit liggende på områder hvor folk kler på seg utstyret, men sporten er en individuell sport. Alle har eget utstyr, egne sykler og det foregår utendørs med god avstand. Det er ingen som låner noe utstyr fra noen andre, sier hun. 

Siden trial er en individuell sport så har det gjort at de har kunnet holde åpent når andre kontakt- eller lagsporter har måtte holde stengt. Det er tydelig at medlemmene i klubben setter pris på at de får lov til å drive med sporten sin uten at det er store begrensninger. 

Trivsel blant de unge medlemmene

Trial-utøver Anntonie Furnes Flusund forteller at hun er fornøyd med at hun kan drive med sporten sin, og får muligheten til å bli bedre, selv om det skjer noen uhell innimellom

– Jeg synes det er veldig gøy og jeg vil fortsette med det, men det hender jeg faller når jeg kjører og da blir jeg frustrert over at jeg ikke får det til, sier hun. 

Syklist Anntonie Furnes Flusund skjerper ferdighetene. Foto: Silje Duesund

 

Driver dere med noen konkurranser?

– Vi har konkurranser og sesongen varer normalt fra mai til godt utpå høsten. I fjor når pandemien brøt ut så ble arrangementene på våren avlyst, men vi fikk startet raskt opp igjen og kunnne ha treninger utover sommeren og høsten. Vi skal også lede et arrangement på anlegget her i slutten av mai, forteller Wilhelmsen.

 

Har dere møtt på noen utfordringer?

– Det eneste vi har hatt av utfordringer smittevernsmessig må være når nye medlemmer vi prøve utstyret som andre har, men utover det så har det vært lite utfordringer, sier Wilhelmsen.