Ønsker å arrangere LAN i propellhallen

Propellhallen med Hammer

LOKALE: Planen til Jenny Marie Hammer er å arrangere LAN i propellhallen   FOTO: Henrik Høgmo

Studentbedrift ved Høgskulen i Volda henger seg på e-sport bølgen. Hele planen er lagt frem, men mangel på tid gjør at det vanskelig å gjennomføre. Nå ønsker de at en større bedrift skal ta over prosjektet.  

LAN (Local Area Network) er blitt den populære forkortelsen på folkemunne når flere personer samles på ett sted for å spille dataspill sammen

Opprinnelig så var ideen å arrangere et påske-LAN, men mangel på tid gjorde at planen ble foreløpig lagt på is. De har allerede snakket med Elkjøp som en eventuell sponsor. Et samarbeid med energi og kommunikasjonsselskapet Tussa og studenthuset Rokken er blitt vurdert, men det er for tidlig å dra noen konklusjoner.

Fremover ønskes det fra studentbedriften at det kommer en ytterlig aktør som kan ta over som arrangører. Selv om alle planer er lagt så har ikke studentene kapasitet til å gjennomføre LAN-et selv. Med en så høy etterspørsel så føler studentbedriften at dette bør gjennomføres.

–  Vi gjorde en undersøkelse hvor 100 stk ble spurt, og omtrent halvparten svarte at de var interesserte, Forteller medlem av studentbedriften, Jenny Marie Hammer. 

Undersøkelsen ble hovedsakelig holdt på barne- og ungdomsskolene i distriktet, men selve LAN-et er åpent for spillinteresserte i alle aldre.  Det ønskes å holde selve stevnet i propellhallen av diverse grunner. Ikke bare for plassen, men også tilgangen på internett. For at alle som møter opp skal ha muligheten til å spille uten ''lagging''.  ''Lagging’’, eller ‘’lag'' er et uttrykk som blir brukt når en har for dårlig forbindelse og man opplever forsinkelser i spillet. 

–  Vi ønsker å bruke fibernettet i Propellhallen, sier Hammer. 

Elkjøp Volda veldig positive

Tommy Håvik ved Elkjøp Volda forteller at det vil være ingen problemer å stille opp til hjelp. Ikke bare med tanke på reklame for Elkjøp, men mange ansatte ved butikken interesserer seg i ‘’gaming’’

elkjøp
Elkjøp Volda  FOTO: Fredrik Bakke

Veldig mange som jobber her som er interesserte til å hjelpe til, hadde ikke vært noe problem å få folk til å stille opp. Minste saken i verden, forteller Håvik til Næravisa.

Per nå som ikke alle detaljer er på plass er det vanskelig for Elkjøp å si hva de eksakt skal sponse. Hvor stort LAN-et skal bli i form av antall gjester har mye å si

Umulig å si nå hvordan produkter Elkjøp kan tilby. Vi kan ikke slå ut mange store premier til et LAN med ti personer, fleiper Håvik for å sette det i kontekst.

En av ideene som er luftet er at Elkjøp kan stille med en stand på LAN-et hvor folk kan teste ut diverse produkter. Et av de produktene er VR-Briller, (Viritual Reality) noe som per nå har en ganske høy prisklasse så dette kan bli en fin attraksjon for gjestene. Også premier i eventuelle konkurranser er Elkjøp villige til å stille med.

Vi ønsker først og fremst å gi noe tilbake til samfunnet, men vi kan ikke nekte for at det også er god reklame for Elkjøp, sier Håvik.

Om det blir stander, distribuering av personell eller salgsboder, så vil uansett Elkjøp hjelpe til med det de kan.

Det er ikke veldig mye LAN her i nærheten. Nærmeste blir vel Ålesund så hvis det skal holdes et LAN så er det klart at vi skal hjelpe til, forteller Håvik.

Et LAN for alle og enhver

Da studentbedriften sendte ut spørreundersøkelsen var et av spørsmåla hvilket spill de eventuelt ville ha spilt på LAN-et. På listen var naturlig nok fotballsimulator spillet FIFA, og skytespillet Fortnite, men noe overaskende kom det virtuelle familiespillet The Sims på samme liste.  Dagligleder i studentbedriften, Beate Haugsdal var hjernen bak prosjektet. Hun forteller selv til Næravisa at ideen kom fra hennes venner.

Det har ikke vært LAN i Volda på veldig lenge, så jeg tenkte på ideen. At det kunne vært en fin møteplass for både unge lokale og studenter, forteller Haugsdal.

Som et initiativ for at arrangementet skal være for alle, så ønskes det et alkoholfritt LAN

Det er utrolig mange unge som driver med e-sport. Det er ikke alltid de som er under 18 får delta på slike arrangementer i området så vi tenkte at dette ville være en fin plattform for alle, sier Haugsdal.

Ved å legge opp til et LAN for alle så er det fint å ikke bare kjøre de vanlige skytespillene som Fortnite eller COD (Call of Duty) men å ha FIFA som en prioritet viser at dette LAN-et skal være for alle i alle aldre. Også ønsker bedriften at begge kjønn skal representeres.

Vi ønsker at LAN-et skal være for alle, uansett hvem som vil, forteller Hammer.