Studentidrettslaget håper på å gjenoppta tilnærmet normal drift innen neste semester

Medlemstallet mer enn halvert

Håper på et større tilbud til studentene fra neste semester. Fra venstre: kommunikasjonsansvarlig, Lisa Knutsen og nestleder Andrine Valderhaug Johansen FOTO: Jonathan Gaathaug Nielsen

– Drømmen er jo at vi kan gjenta kanonballturneringen, som var en stor suksess ifjor. 

Pandemien som herjer nå har, i likhet med mange, også satt en stopper for Volda studentidrettslag (VSI). Viruset har gjort det nærmest umulig for studentidrettslaget å ha normal drift. Nestleder for VSI, Andrine Valderhaug Johansen, innrømmer at det til tider har vært utfordrende. 

– Det har vært så mye å sette seg inn i og mange nye regler å forholde seg til. I tillegg har vi ikke kunne bruke idrettsbygget, fordi Høgskulen i Volda bruker det til undervisning.  

Det har også vært mye ekstra jobb med organisering av treningene, sier kommunikasjonsansvarlig Lisa Knutsen, og legger til:

– Det har vært mye mer arbeid med logistikk fordi vi må lage påmelding til hver enkelt trening, hver eneste uke. Det har derimot tvunget oss til å tenke nytt, og det er erfaringer vi kan ta med oss videre, men nå kan vi endelig tilby studentene organisert trening igjen. 

Tar smittevern på alvor

Valderhaug Johansen forteller at VSI er veldig opptatt at de skal følge regjeringens regler for smittevern. 

– Vi har underansvarlige som registrerer alle som kommer på trening. De sørger også for å vaske alt av utstyr før og etter bruk. Vi tilbyr kun trening som ikke krever nærkontakt, og det er maks 20 personer i lokalet om gangen. Før hver økt må alle bekrefte at de ikke er smittet og vi har informasjon om Covid-19 tilgjengelig for våre medlemmer.

Det er imidlertidig medlemmene Johansen mener burde få all ære for godt smittevern. 

– Vi kunne ikke kjørt en eneste trening, hadde det ikke vært for den utrolige innsatsen til medlemmene våre. De tar det på fullt alvor og er flinke til å overholde reglene. 

Må ta det som det kommer 

Johansen og Knutsen er begge ærlig på at de ikke vet når de kan ha tilnærmet normalt tilbud igjen. 

– Det er mye som skal tas hensyn til, og mye er fortsatt usikkert. Skolen bruker idrettsbygget ut andre uka i oktober, så vi må vi ta litt som det kommer.

Knutsen legger til:

– Vi håper på å kunne flytte driften tilbake til idrettsbygget i oktober, for der har vi bedre utstyr og apparater.

Styrkerommet til VSI har vært stengt siden mars. Nå er det åpent igjen. FOTO: Jonathan Gaathaug Nielsen

Gladnyhet til medlemmene

Volda studentidrettslag har merket en nedgang i antall nye medlemmer, men sier det er helt naturlig grunnet begrenset tilbud som følge av koronapandemien. 

– Medlemstallet har jo så klart gått litt ned, sammenlignet med tidligere år. Til vanlig har vi opp i mot 200 medlemmer, men nå er ligger vi på rundt 60.

Knutsen håper og tror flere vil melde seg inn når de etterhvert kan tilby medlemmene sine mer.

– Fra og med i går kunne endelig medlemmene våre ta i bruk styrkerommet igjen, og det er et skritt nærmere normal drift. Det håper vi vil lokke flere medlemmer tilbake til oss.