Sølvi Dimmen kommer med pekefinger til folk etter koronahets

Netthets

BER FOLK VISE FOLKESKIKK: Ordfører Sølvi Dimmen anmoder folk om å tenke seg om om på nettet. FOTO: Jørgen Bae Nesset

Kommunen så seg nødt til å moderere kommentarfeltet på Facebook etter koronahets. Ordfører Sølvi Dimmen ber folk tenke seg om.

VOLDA: Fredag kveld la Volda kommune ut en melding om et nytt smittetilfelle av korona på sine hjemmesider. Nyheten, som også ble delt på kommunens Facebook-sider, fikk raskt en del reaksjoner.

Skjermdump Volda kommune/Facebook

Reagerer

Etter hvert ble kommentarene så ubehagelige at kommunen bestemte seg for å skjule flere av dem. "Egoistar!" var den ene kommentaren som ble fjernet, ifølge kommunen. Flere av kommentarene skal nå ha blitt slettet av avsenderne.

Ordfører i Volda kommune, Sølvi Dimmen, synes svært lite om oppførselen i kommentarfeltet:

–  Folk må tenke seg om. Vi syns det er viktig å informere når sånne ting skjer, slik at folk vet hvordan det ligger an. Smittevernstiltakene er for å redusere smittemulighetene. Det finnes ingen garanti for å unngå smitte. Vi trenger åpenhet rundt dette, og ikke skam, sier Dimmen.

  Har du opplevd lignende?


–   Nei, det har jeg ikke. 

 

SKJERMDUMP: Volda kommune/ Facebook

Første smittetilfelle på en måned

Det bekreftede smittetilfelle fredag kveld var det første i Volda kommune siden 19. januar. Personen som ble smittet var i reisekarantene etter retur fra utlandet 12. februar, og kommunen fryktet en mutert virusvariant. Søndag ble det imdlertid bekreftet at analysen av prøven viste at det ikke var en mutert variant av viruset. 

– Gjør ikke slike reaksjoner at folk vegrer seg fra å teste seg for korona, Sølvi Dimmen?

–  Det kan det gjøre. Vi vet jo at det har vært eksempel på folk har blitt smittet og utsatt for hets i etterkant. Å bli smittet av korona kan skje alle, sier Dimmen.

–  God folkeskikk gjelder - også på nett, avslutter Dimmen.