Vil kjempe for å holde seg i ny divisjon

Nyopprykkede voldadamer: – Vi må tørre å spille vårt spill

Damelaget til Volda TI Fotball på trening i hallen på Volda stadion. FOTO: Aksel Hallan Halmøy. 

Damelaget til Volda fotball legger treningsgrunnlaget før sesongstart. De er innstilt på mange tøffe kamper i andre divisjon. 

– Målsettingen er helt klart å holde seg i divisjonen. Det har vi også troen på at vi skal klare, sier hovedtrener Ole Per Kragset.

Han er på vei inn i sin tredje sesong som hovedtrener for laget. Etter to år med damene i 3. divisjon skal de nå sloss mot de store ulvene i 2. divisjon.

I andre divisjon er det et stort spenn mellom lagene. Klubber som Fortuna og Molde kan skilte med penger og sponsorer Volda rett og slett ikke har. Det er treneren veldig klar over.

– Vi kjemper med lite midler, men det er en fantastisk fin spillergruppe, sier Kragset.

TROR PÅ LAGET SITT: Hovedtrener Ole Per Kragset
FOTO: Aksel Hallan Halmøy

Kamp for kamp

Mari Nedrelid Heggen fra Volda, er lagets kaptein. Hun sier seg enig med trenerens målsetting.

– Det handler om å holde seg i divisjonen, konstanterer hun.

Midtbanespilleren gleder seg til sesongstart. Samtidig er hun tydelig på at de har noen knalltøffe oppgjør i vente.

– Det er en stor forskjell på 3. og 2. divisjon. I tillegg er det en stor nivåforskjell på lagene innad 2. divisjon. Vi må bite tennene sammen og kjempe på. 

Nedrelid Heggen startet sin fotballkarriere i Volda. Med unntak av et lite opphold i Hødd, har 24-åringen spilt for barndomsklubben i hele karrieren sin. 

Kapteinen er en av flere spillere på laget som har spilt i 2. divisjon før. Den erfaringen mener hun kan bli viktig.

– Spillergruppen er en blanding av rutinerte spillere og unge talenter. Jeg tror det er viktig med litt rutine. Samtidig tror jeg de unge spillerne vil ta nivået, sier Nedrelid Heggen.

Det sier trener Kragset seg enig i. Han er tydelig på at laget går i riktig retning. 

– Er man god nok er man gammel nok, men rutine er så klart en fordel. Spillerne og laget har tatt store steg de siste årene. Vi har sett en tydelig utvikling og vi er blitt et mer spillende lag, sier treneren.

KAPTEIN: Mari Nedrelid Heggen 
FOTO: Aksel Hallan Halmøy

– Vi skal spille fotball og ikke bare dunke

Når sesongen starter kan du forvente å se Volda i en 4-3-3 formasjon. Kaptein Nedrelid Heggen forteller at det er mye fart i laget og at de ønsker å stå høyt.

– Vi har mange raske spillere, sier kapteinen.

Det er treneren enig i.

– Ja, det er nok vår fremste kvalitet som lag. Spesielt fremover i banen har vi mye fart. Det er ingen tvil om at vi er best når vi spiller på motstandernes banehalvdel, så det må vi tørre å prøve på, sier Kragset og følger opp.

– Vi har respekt for nivået og skjønner at vi kanskje må justere etter motstander. Men vi skal spille ball med tempo. Det er vår spillestil. Vi skal spille fotball og ikke bare dunke. Det er da vi er gode.

Damelaget jobber på feltet.
FOTO: Aksel Hallan Halmøy

Lokaloppgjør og lange reiser

Før opprykket spilte Volda i en ren sunnmørsavdeling. Nå venter det lengre turer til Trøndelag.

Mari Nedrelid Heggen syns det blir stas å spille mot lag som Trondheimsund og Rosenborg 2, men hun legger ikke skjul på at det er lokaloppgjørene hun gleder seg aller mest til. 

– Kampene mot Hødd og Fortuna blir helt spesielle. Det hadde vært utrolig gøy å ta dem, sier hun.

Treneren har en litt annen tilnærming til spørsmålet. Selv om han også syns de lokale kampene er kjekke å vinne, håper han at alle Sunnmørslagene holder seg i divisjonen.

– Jeg tror det er viktig for Sunnmøre og for jentefotballen at vi får flere lag opp i divisjonene, og at vi unngår å rykke ned, forklarer treneren.

SULTEN GJENG: Damelaget til Volda trener hardt. De vet at kampen for tilværelsen i 2. divisjon blir tøff. FOTO: Aksel Hallan Halmøy

Drar hverandre i riktig retning

Damelaget har jobbet hardt på feltet gjennom vinteren. For å ruste seg opp til en tøffere divisjon har de økt fra tre til fire treninger i uken.

– Jentene gjør en god jobb. Vi legger et godt treningsgrunnlag for sesongen nå. Tidligere i vinter kjørte vi mye fysisk trening for å bedre kondisjonen. Nå trener vi mer med ball for å skape relasjoner og for å bli tryggere på spillet vårt. Vi ønsker å gjøre ting kjapt og enkelt. 

Kragset er fornøyd med treningene, men innrømmer at sesongoppkjøringen har ikke gått helt knirkefritt.

– Det har vært en del sykdom og småskader. Vi har en tropp på 20 spillere og har til tider vært nede i 10 på trening. Men det ser bra ut nå, sier hovedtrener Kragset.

Det er ikke bare damene som er nyopprykket. Volda herrer rykket også opp forrige sesong. Kagset tror det var litt tilfeldigheter at det skjedde samtidig, men mener det jobbes godt i Volda fotballklubb.

– Jeg syns det er artig å se at man ikke trenger å være en stor plass for å lykkes, sier han.

Kaptein Nedrelid Heggen mener herrelaget og damelaget er to hardtarbeidende lag som motiverer hverandre.

– Vi drar hverandre i riktig retning, sier hun.