Ungdomsutvalg i Bygdepride: – Jeg er veldig stolt av å komme fra den første bygda som arrangerte Bygdepride i Norge

Nytt ungdomsutvalg i Bygdepride: – Jeg er veldig stolt av å komme fra den første bygda som arrangerer Bygdepride i Norge

Helle Høydahl (t.v) og Idun Eiksund (t.h) er to av medlemmene av det nye ungdomsutvalget til Bygdepride som skal arbeide med å involvere flere unge. FOTO: Privat

Bygdepride ble startet opp i Volda/Ørsta i 2017 og som første bygd i Norge arrangerte de festivalen Bygdepride i 2018. På årsmøtet i september ble det bestemt at det skulle opprettes et eget ungdomsutvalg.

ØRSTA/VOLDA: En av de som er med i det nye ungdomsutvalget er Idun Eiksund (17). Hun mener at det har vært viktig å få på plass et ungdomsutvalg for å gjøre pride enda mer synlig.

 – Jeg syns det er veldig viktig at det er en arena også for ungdom når det gjelder pride, og ikke bare for eldre og studenter. Det er veldig viktig for meg at pride er noe for alle og åpent for alle uansett alder, forteller hun.

Tidligere har det vært flere konserter og arrangementer, men da med 18-års aldersgrense. Idun mener at det hadde vært fint å åpne for flere aktiviteter for ungdom.

 – Jeg håper på at jeg får være med på å skape flere arrangementer, slik at det blir flere møteplasser for ungdommer. Eksempelvis kvelder og lignende der folk kan være samlet og føle seg velkommen, forteller hun.

Hun kan også fortelle at det har begynt å bli en del ungdommer som nå engasjerer seg for pride.

 – Det blir bare flere som involverer seg, det tror jeg har med at vi er unge og viser at vi er engasjerte. Dette er noe som kan føre til at flere står frem og det syns jeg er veldig fint, mener hun.

Og legger til:

 – Jeg er veldig stolt av å komme fra den første bygda som arrangerer Bygdepride i Norge, det er noe jeg er veldig stolt av.

Alle skal føle seg velkommen

Helle Høydahl (17) er også med i ungdomsutvalget. Hun er fra før det yngste medlemmet i Bygdepride sitt hovedstyret og vil fungere som et bindeledd mellom de to styrene. Hun forteller at det ble opprettet et ungdomsutvalg fordi de ønsker at alle skal føle seg velkommen:

 – Ungdomsutvalget kom på plass fordi vi ønsker at all ungdom skal kunne føle seg velkommen. Samt at alle skal få lov til å være den de er, uansett alder. Her på bygda er det ikke så mange forskjellige plasser man kan møtes for å gjøre felles aktiviteter. Så da er det viktig å finne en plass for det, sier hun.

Helle støtter også opp om at det er mange som engasjerer seg i Bygdepride og tenker at det nye utvalget vil sørge for en stor utvikling: 

 – Jeg tror vi vil få en stor utvikling i forhold til at flere kan komme ut på bygda. I tillegg til at flere kan føle seg velkommen på en trygg måte og være den de er uten at noen skal være et hinder for det, mener hun.