Rotevatnet Halvmaraton skal erstatte folkefest i Oslo

Rotevatnet Halvmaraton skal erstatte folkefest i Oslo

Mads Egseth Melbøe håper Rotevatnet Halvmaraton kan bli en folkefest på lik linje med Oslo Maraton. Foto: Espen Roness

Lørdag 19. september arrangeres Rotevatnet Halvmaraton for første gang. Løpet vil fungere som en erstatning for flere avlyste maratonarrangement.

– Det hadde vært så gøy hvis vi kunne lage et ordentlig løp som kunne erstatte folkefesten som pleier å være i Oslo, sier Mads Egseth Melbø.

På lørdag skulle han egentlig vært i Oslo og løpt maraton. I stedet skal han løpe og arrangere tidenes første utgave av Rotevatnet Halvmaraton.

Kupert løype

Oslo Maraton blir i år arrangert som en virtuell versjon hvor hvem som helst kan registrere seg på nettet og løpe hvor de vil. Alle som løper Rotevatnet Halvmaraton kan melde seg på den virtuelle versjonen.

– Jeg visste at det antageligvis var flere i området som planla å løpe det virtuelle løpet. Derfor tenkte jeg at vi like gjerne kunne samle oss.

Til nå er det 30 påmeldte til løpet. Melbø vet om flere deltakere som hadde planlagt å løpe Oslo Maraton, og som nå er glade for at det blir arrangert en erstatning i Volda.

En av dem er Inge Asbjørn Haugen. Han har løpt over 600 maraton, noe som er norgesrekord. Han har løpt rundt Rotevatnet mange ganger, men på lørdag løper han halvmaraton rundt vannet for første gang.

– Det blir et nytt, spennende løp og en fin erstatning. Rotevatnet er jo en mer kupert løype enn maratonet i Oslo, så sånn sett blir det nok enda tyngre.

 Inge Asbjørn Hauge gleder seg til å løpe halvmaraton rundt Rotevatnet for første gang
Inge Asbjørn Haugen gleder seg til å løpe halvmaraton rundt Rotevatnet for første gang. Foto: Håkon Lie

– Jeg har satt meg opp på to timer, men terrenget vil nok gjøre at jeg bruker lenger tid. Jeg gleder meg uansett veldig mye.

Pressesjef i Oslo Maraton, Edwin Ingebrigtsen, blir glad av å høre om det nye løpet i Volda.

– Vår oppgave er å legge til rette for, og motivere til fysisk aktivitet uansett hvilke forutsetninger man har. Tiltaket til Melbø er virkelig med på å gi oss i administrasjonen ordentlig påfyll av motivasjon.  

Klare for løp igjen

Løypen vil gå tre ganger rundt Rotevatnet og to ganger rundt Volda Stadion.

Melbø håper Rotevatnet Halvmaraton kan bli et årlig arrangement. Melbø håper på minst 50 deltakere i årets utgave.

– Det er jo ikke bare Oslo Maraton som er avlyst. Også Birken og Bergen City Maraton ble nødt til å avlyse. Så nå tror jeg folk er klare for et skikkelig løp igjen! 

 

Espen Roness

Espen Roness

Les flere artikler fra Espen Roness.

Journalist for Nernett.no