Oppfordrer til ryddeaksjon

ryddingstrendervassdrag

 – Slik vil vi ikke ha det i fjøra, sier Anne Mette Farstad, driftsleder i VØR, Knut Festø, leder for Naturvernforbundet i Volda og Ørsta, og Rebecca Riise Bjerknes, leder ved Frivilligsentralen i Ørsta.

Volda og Ørsta Reinhaldsverk samarbeider med Naturvernforbundet i kommunene for å rydde strender og vassdrag. 

For tredje året på rad samarbeider Volda og Ørsta Reinhaldsverk (VØR) med Naturvernforbundet for Volda og Ørsta for rydding av strender og vassdrag. Frivilligsentralene i de to kommunene deltar også.

Opplegget blir det samme som tidligere år. Det blir sekker og hansker tilgjengelig for de som vil rydde. Utstyret blir delt ut ved frivilligsentralene i Volda og Ørsta.

I midten av mars tar frivilligsentralene i de to kommunene kontakt med skoler, barnehager og grendalag for å oppfordre de til å delta i ryddeaksjonen.

Astrid Gjersdal, leder ved Frivilligsentralen i Volda, har allerede blitt kontaktet av flere som ønsker å hjelpe til med ryddingen på Yksnøya.

Hold Norge Rent vil kjøre igang strandryddeuke fra mandag 30. april til søndag 6. mai. Lørdag 5. mai blir selve strandryddedagen - ikke bare i Norge, men i hele Norden.