Et bilfritt og koselig torg

Sæbø sentrum skal pusses opp

Parkeringsplassene på torget er uoversiktlige og det kan være vanskelig å komme seg frem. Foto: Nora G. Skavhaug

Med slitt asfalt, kaotiske parkeringer og få sitteplasser med god utsikt er det i dag rotete på torget på Sæbø. Dette viser en digital undersøkelse gjort av Sæbø Grendalag. Nå er målet å få et mer organisert sentrum.  

Rundt 100 personer svarte på spørreundersøkelsen, og mange av svarene var like. De ønsker pen utsikt, benker å sitte på og god belysning. Den største gjengangeren var problematikken rundt parkeringsplassene i sentrum. Leder i Sæbø Grendalag, Øyvind Taklo, har sett på resultatet av undersøkelsen og har klare tanker om hva som skal endres på.

– Det viktigste som gikk igjen gang på gang var parkering og organisering av den, sier Øyvind Taklo.

Øyvind Taklo er leder på Sæbø Grendalag. De har nå fått svar på hva folket ønsker å forbedre med torget på Sæbø. Foto Nora G. Skavhaug. 

Parkeringsproblematikk

Parkeringen i dag er dårlig merket og uoversiktlig. Dette kan være spesielt utfordrende for turister som ikke er kjent i området. Biler som står overalt gjør også noe med roen dersom man skal sitte å nyte utsikten, forteller Taklo. Løsningen Sæbø Grendalag foreslår er å flytte alle parkeringsplassene fra sentrum og ut i utkanten. Slik blir det et bilfritt torg og et koseligere sted å være. Mange svarer i undersøkelsen at de ønsker færre biler ved vannet slik at barn kan leke fritt og benkene kan stå usjenert. 

Benkene som står langs vannet kan trenge et friskt pust i følge folket på Sæbø. Foto Nora G. Skavhaug.

Sentrum skal være organisert fint slik at folk får lyst til å slå i hjel litt tid der. Det skal være fine benker med god utsikt og godt belyst i de mørke timene av året. Derfor har Sæbø Grendalag god kontakt med en landskapsarkitekt for å finne beste løsning. 

– Vi er en populær bygd på sommeren, når det er fint vær, så er det mye folk, forteller Taklo. Derfor er det viktig å få pusset opp torget og klargjort for alle besøkende.