– Krysser fingrene for en bedre høst

Tøft år for Studenthuset Rokken under korona

SER FREMOVER: Åge Staurset ser frem mot høsten og gleder seg til en mer normal hverdag. Foto: Karoline Opsal

Daglig leder Åge Staurset innrømmer at det siste året har slitt på økonomien. Han har likevel troen på at det nye året ser bedre ut.  

VOLDA: Et resultat av færre gjester og stengt café, har vært dårligere økonomi.

–Året 2020 har vært blodrødt og med store minus, sier daglig leder ved Rokken.

Ser lyst på fremtiden

Studenthuset Rokken har hatt bortimot null inntjening det siste året, grunnet pandemien. De prøver nå å overleve på den avtalen de har med Høgskulen om undervisningslokaler, uten å ha for mange utgifter. Likevel ser Staurset lyst på det kommende året, og forteller at det er lagt mange spennende planer for høstsemesteret. 

– Situasjonen idag er at vi ikke har lov til å ha flere enn ti gjester. Vi velger å legge oss etter de strengeste reglene for å opprettholde det gode samarbeidet med Høgskulen og Volda kommune, sier Staurset. 

Rokken Café har vært stengt siden 1. november grunnet økonomien. Korona-reglene for serveringssteder, sier at man kun har sjenkebevilling dersom alkoholen serveres til mat. Dette er noe Studenthuset velger å ta på alvor og de vil, ifølge daglig leder, ikke forsøke å finne en gråsoneløsning.

Et samlingspunkt for studentene

Studentene ved Høgskulen i Volda, sier Rokken Studenthus er en viktig møteplass der man kan treffes på tvers av linjene og utvide den sosiale kretsen sin. De savner å ha en plass møtes utenfor skoletiden.

– Jeg tror Rokken har mye å si for studentenes sosiale omgang, og det merker man ekstra mye nå som det er stengt, sier studenten Sondre Bjørdal, som sitter i kantinen på høgskolen sammen med noen av studiekameratene sine.

De er alle enige i at Rokken Studenthus er artig, og at de gleder seg til det åpner igjen. 

Fra venstre: Kristoffer Volden, Sondre Bjørdal, Bjørn Otto Holsvik, Lene Emilie Strandebø. Foto: Karoline Opsal

Krysser fingrene for normal høst

Selv om det er strenge restriksjoner, kan noen få treffes på Rokken også nå. Til tross for at det er få plasser, arrangeres det ukentlig små arrangement hvor folk kan møtes under trygge rammer. Søndag 14. februar var det blind dates på programmet, i anledning valentinsdagen. Oppmøte på slike tilsetninger er variabelt, sier Åge Staurset, og påpeker at uten alkoholservering er det dessverre færre som velger å ta turen. 

Når det kommer til planlagte arrangementer i mars og april er det noe usikkert hvorvidt det kommer til å gå som planlagt eller ikke. Tanken er å kunne ha 50 gjester, men dersom retningslinjene fortsetter vil det bli vanskelig å gjennomføre, forteller han.

 – Jeg kan si og love at vi jobber knallhardt for å få til så mye vi kan allerede dette semesteret her, men riktignok ikke for like mange folk. Vi jobber enda hardere med å lage en høst som kan være et plaster på såret for de som det siste året ikke har fått vært med på like mye gøy. Så vi krysser fingrene for at vaksine-nyhetene holder ord og at det blir en mer normal høst.