Tora Ose etter et år i Arna-Bjørnar 
– Jeg angrer ikke et sekund på at jeg dro 

Tora Ose om tiden i Arna-Bjørnar

Portrett: Tora Ose i Arna-Bjørnar drakt. Foto: Bildbyrån, Mathias Bergeld

Tora Ose flyttet til Bergen og fulgte fotballdrømmen. Et år etter overgangen til Toppserielaget, Arna-Bjørnar, har Ørsta-jenta kommet godt i gang i sin nye klubb. 

ØRSTA: Da Nærnett snakket med Tora Ose for litt over et år siden, var det en spent 15-åring som så frem til å bytte ut bygda med storbylivet i Bergen. Den talentfulle fotballspilleren gikk sommeren 2019 fra Ørsta IL til Toppserielaget, Arna-Bjørnar.

Nå har Ose vært i klubben i litt over et år og kan fortelle at det har vært en stor overgang fra den hverdagen hun er vant til. Og selv om savnet etter Søre Sunnmøre har vært til stede, skryter Ose av måten hennes nye klubb og måten de har tatt henne i mot på. 

– Det har vært litt opp og ned, men jeg angrer ikke et sekund på at jeg dro. Jeg savner jo familien og hjembygda, av og til. Heldigvis er det en fin gjeng jeg har kommet til. Vi jobber veldig godt, og jeg føler jeg har kommet godt inn i gruppen. 

Ørsta-jenta fikk sin debut i fjor da hun kom de siste ti minuttene i 2-0 tapet mot Vålerenga. Denne sesongen har det blitt tre innhopp der hun har blitt brukt på midtstopperplass og høyreback. Selv om 17-åringen ikke stresser med spilletid, håper hun å spille seg til en plass i startoppstillingen. 

– Først og fremst vil jeg utvikle meg som fotballspiller, så etter hvert komme meg inn i en startoppstilling. 

Ose kombinerer fotballsatsingen med skole, og startet på videregående i Bergen etter overgangen til Arna-Bjørnar. 

– Hvordan ser hverdagen din ut?

Det har vært perioder der det har vært mye prøver. Så det er skole, rett på trening og hjem å gjøre skolearbeid. Det har gått veldig greit. Heldigvis er det et godt samarbeid mellom klubben og skolen. 

Trente mye alene 

Da koronapandemien gjorde at all idrett ble satt på vent, brukte Ose pausen til noe positivt og trente mye alene. 

– Jeg var en del hjemme i Ørsta i begynnelsen da vi ikke fikk trene, så jeg trente mye for meg selv. Jeg føler egentlig at jeg har kommet godt ut av det. Jeg trente mye basisferdigheter og styrke.

For øyeblikket bor hun med en annen spiller på laget, og avslører hvilken matrett som oftest står på menyen. 

– Det går mye i wok, enkelt og greit. 

Fornøyd trener 

Stor tro: Trener, Remi Natvik, er fornøyd med utviklingen til Ose. Foto: Bildbyrån, Mathias Bergeld

Remi Natvik har vært hovedtrener for Arna-Bjørnar siden 2019. Han karakteriserer Ose som ei fantastisk jente som passer godt inn i gruppen, og hinter om mer spilletid for Ose i fremtiden. 

Hun har fått noen innhopp, det har hun. Nivået kommer hun til å ta gradvis med mer spilletid, men vi må finne en balanse på det. 

– Kan du peke på noen egenskaper hun har tatt steg etter at hun kom til klubben? 

Hun har blitt mer moden i spillet sitt, spesielt det fysiske, der har hun gjort en fantastisk jobb. Så har hun utviklet det hun allerede var god på, som det offensive spillet som midtstopper. Hun er en god igangsetter og bra på å sette igang overganger.

Arna-Bjørnar ligger for øyeblikket på 6. plass i Toppserien.