Trusselsituasjon i Ålesund sentrum

Væpna politi har pågrepet den antatte gjerningsmannen.

En rekke væpna politi og politiets pansrede kjøretøy rykket mandag formiddag ut i forbindelse med en trusselsituasjon i Skaregata i Ålesund sentrum. Den mistenkte gjerningsmannen ble pågrepet. Dette meldte politiet i Møre og Romsdal selv på Twitter kl. 11.33. 

Begge fraktet til sykehus
Bakgrunnen for aksjonen var at politiet fikk melding om at en mann skal ha truet en annen mann. 

– Foreløpig er det litt uklart hva som egentlig har skjedd, men vi har kontroll både på mannen som skal ha blitt truet, og han som skal ha stått bak truslene, forteller operasjonsleder Arild Reite ved Møre og Romsdal politidistrikt til Sunnmørsposten i 11.30-tida.

Sunnmørspostens reporter på stedet meldte kl. 11.50 at en mann har blitt fraktet bort fra stedet i ambulanse. 

Politiet skriver på Twitter kl. 12.49 at både den antatte gjerningsmannen og mannen som skal ha vært offer i saken hadde lettere skader, og begge er brakt til lege for undersøkelse. 

Saken etterforskes videre med avhør og åstedsundersøkelse.

Flere arrestasjoner
Som følger av trusselsituasjonen, aksjonerte politiet mot flere adresser i Ålesund mandag ettermiddag. Væpna politi rykte først ut til en adresse i nærheten av Aspøya omsorgssenter. Like etterpå aksjonerte de mot en ny adresse i Steinvågvegen på Aspøya. Der arresterte de to personer.

Politioverbetjent Sindre Ryssevik forteller til NRK at de ikke kan utelukke flere pågripelser. Han sier at det var observasjoner i Skaregata som førte til arrestasjonene på Aspøya.

- Det ble observert to personer som plukket opp noe av interesse fra gata før de kjørte fra stedet. 

Rysevik sier videre at dette er personer som kan være tilknyttet saken, men at han på tidspunktet ikke ville si noe om hvilken tilknytning det er snakk om. Politiet har kontroll på bilen som de to kjørte i, og de to personene blir avhørt av politiet.