Fortsatt ikke funnet smittekilden - lange testkøer mandag

Smitteoverlegen i Herøy ba i helgen "alle" med symptomer om å teste seg. Det førte til en kø på titalls biler på helsesenteret i morgentimene mandag.  

Det var Sunnmørsposten som først omtalte saken.

Det var fredag forrige uke at èn elev ved Herøy vidaregåande skule testet postivt for koronaviruset. Testen ble gjort i forbindelse med arbeidsutplassering og eleven hadde ingen symptomer.

Kommunen iverksatte med en gang smittesporing og ba "alle" med milde symptomer om å teste seg.

– At så mange som mulig tester seg vil være svært nyttig for å avdekke om vi har pågående skjult smitte i kommunen slik at ytterligere tiltak kan iverksettes, sa smittevernovelege Bjørn Martin Aasen i en pressemelding 

Per mandag ettermiddag er det funnet 21 nærkontaker, men ikke selve smittekilden. De fleste smittede er elever ved skoler i Herøy og Ulstein. De er satt i karantene og skolene fortsetter med vanlig drift.

Lang testkø

Oppfordringen fra smittevernoverlegen førte til et "rush" på Herøy Helsesenter i morgentimene mandag.

Før senteret åpnet klokka 11.00, var køen allerede flere titalls biler lang. Det førte til at flere ansatte ved helsesenteret måtte dirigere trafikken. 

Først rundt klokka 13.00 begynnte det meste av trykket å roe seg.

Forhåpentligvis svar tirsdag   

– Vi håper og tror at svarene skal være klare til tirsdag formiddag, uttalte smittevernoverlege Bjørn Martin Aasen til Sunnmørsposten.

Også to andre personer testet positivt for korona i Herøy forrige uke. Det skal være snakk om utenlandske arbeidere som testet positivt da de kom til landet.

Kommunen opplyser at de to fortsatt er i karantene og at nye tester vil bli gjort på onsdag.