Ulstein skal gi regjeringen distriktstips

Portrettbilde av Frp-ordfører i Ulstein kommune, Knut Erik Engh

Ulstein-ordfører Knut Erik Engh skal komme med innspill til hvordan regjeringen kan styrke småbyer som attraktive kraftsentre i regionen.   Foto: Marius Åmbakk Bjørkedal

Regjeringen vil urbanisere småbyer og tettsteder. Nå skal kommunal- og moderniseringsminister Nikolaj Astrup få tips fra Søre Sunnmøre.

ULSTEIN: Ordfører i Ulstein kommune, Knut Erik Engh, mener Ulstein har mye å bidra med.

– Jeg syns det er positivt at vi får bidra i denne debatten. Ulsteinvik har mye erfaring i strategiarbeid. Vi kommer til å legge vekt på samarbeidet med fylkeskommunen, sier Engh. 

Han forklarer at for å skape attraktive tettsteder må man flytte arbeidsplassene til sentrum. Dette mener ordføreren har fungert.

– Leveregelen i Ulstein kommune er at alt skal være sentralt. Det er den eneste måten vi kan opprettholde de urbane kvalitetene i kommunen, forteller Engh.

Attraktivitet er målet

– Vi inviterer til innspillsmøter for å lytte til lokale aktører som vet hva som skal til for å skape attraktive småbyer og bærekraftige samfunn.

Det sier kommunal- og moderniseringsminister Nikolaj Astrup. Sammen med distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland legger han nå ut på en digital innspillsturné.

Kommunal- og moderniseringsminister Nikolaj Astrup.
 Kommunal- og moderniseringsminister Nikolaj Astrup søker råd fra Distrikts-Norge. Foto: Fotograf Sturlason/Utenriksdepartementet

Ulstein kommune skal komme med innspill til én av tre distriktspolitiske strategiene regjeringen legger frem i løpet av våren. Innovasjonssenteret Skaparhuset og Ulstein Næringsforum skal også bidra inn i arbeidet.

– Gjennom strategien ønsker vi å peke på hvordan vi sammen kan bidra til at småbyer i større grad fungerer som regionale kraftsenter i regionene sine, sier Astrup.

Strategiens hovedpunkter

  • Tilgjengelighet
  • Attraktive byer og levende sentrum
  • Næringsutvikling
  • Kompetanse og kompetansearbeidsplasser
  • Tjenester

Kilde: Regjeringen.no