Ulstein topper listen på Søre Sunnmøre etter TV-aksjonen

Ulstein med rekordår: – Vi hadde aldri klart dette uten skolenes engasjement og elevenes vilje

Ulsteinvik barneskole bidro sterkt under årets TV-aksjon. FOTO: Svein Arne Orvik/Ulstein kommune.

Årets TV-aksjon gikk av stabelen den 18. oktober. I den forbindelse satte ikke bare Ulstein kommune rekord, men Ulsteinvik barneskole avsluttet aksjonen i Norgestoppen.

ULSTEIN: Årets TV-aksjon-innsamling gikk til WWFs arbeid for å bekjempe plast i havet. Totalt har innsamlingen fått 228 417 981 millioner kroner. Av disse er det Ulstein kommune som står på innsamlingstoppen på Søre Sunnmøre, med 565 023 kroner.

Dette er samtidig ny rekord for kommunen som slo den forrige rekorden fra 2014, da innsamlingen var for Kirkens Nødhjelp.

En stor del av de nesten 600 000 kronene kommunen samlet inn kom fra Ulsteinvik barneskole. De samlet inn hele 173 141 kroner, dette er det største enkeltbidraget som ble gitt i Møre og Romsdal i år.

Dette er en sum som gjorde at barneskolen toppet giverlisten i fylket, over både Ålesund kommune og Møre og Romsdal fylkeskommune. På landsbasis havnet barneskolen som nummer fire blant alle skoler og barnehager i Norge.

Kjempeinnsats fra elevene

Rektor ved Ulsteinvik barneskole, Karen Strand, forteller at de er kjempefornøyd med innsamlingen og at arbeidet startet allerede 14 dager før aksjonen var i gang.

 – Elevene har gjort en kjempejobb, de har jobbet med temaet i undervisning. De har plukket plast og laget kunstverk som de har stilt ut på biblioteket. Vi har også hatt et skoleløp. Det har vært en positiv aksjonsuke, sier hun

Og legger til:

 – Vi er veldig fornøyde og veldig stolte av elevene. De har gjort en kjempeinnsats i blant under skoleløpet vi hadde. Der barna skaffet seg sponsorer på forhånd og løp rundt et vann, Bugardsmyra som det heter. Noen løp 15 runder, noen løp 20 runder, alt i alt var alle med fra første til sjuende trinn.

– Jeg tror veldig mange kjenner problemet på kroppen

Varaordfører og leder i TV-aksjon-komitéen i Ulstein, Stian Lehmann Scheide, er veldig imponert og takknemlig for at de har et samfunn som tar plast-problemet på alvor og bidrar rundt TV-aksjonen.  

Varaordfører og leder i TV-aksjon-komitéen, Stian Lehmann Scheide, er både imponert og takknemlig ovenfor innsatsen til lokalsamfunnet i Ulstein. FOTO: Privat

 – Først og fremst så er det en veldig viktig sak, vi er jo en kystkommune og vi lever av havet. Jeg tror veldig mange kjenner problemet på kroppen når de går på tur eller ser hvordan problemet er rundt om i verden. Så jeg tror rett og slett at Ulstein kommune har vært samfunnsbevisste rundt årets TV-aksjon, forteller han.

Han sier også at aksjonskomitéen først var litt skeptiske til hvordan årets TV-aksjon skulle gå, tatt i betraktning at det ikke skulle være fysisk bøssebæring. Men det viste seg at skolene skulle bli en viktig faktor for innsamlingen.

 – Vi fikk med oss skolene i år, noe vi ikke har hatt så mye tidligere, så vi fikk de med på ideene om skoleløp og det å ha temauke på skolen. Det viste seg jo at det var veldig klokt. Med andre ord så hadde vi aldri klart dette uten skolenes engasjement og elevenes vilje til å løpe lang og lenge. Det har helt klart bidratt positivt, avslutter han.