Redningsaksjon i full storm på 1500 meters høyde

Tre personer ble stående værfaste i full storm på toppen av fjellet Eidskyrkja i Volda lørdag ettermiddag. Sent samme kveld ble de reddet ned av mannskap fra Røde Kors. 

 

"Ein særdeles strabasiøs aksjon som etter alt å dømme berga tre liv" skriver Ørsta Røde Kors på sin Facebook-side. 

Et turfølge ble lørdag stående værfaste på toppen av fjellet Eidskyrkja (1482 m.o.h.) i Volda. Det meldte politiet på Twitter lørdag kl.16.19. Politiet sendte  da redningsmannskap i samarbeid med Hovedredningssentralen. 

Kl. 17.57  meldte politiet at redningshelikopteret måtte snu på grunn av dårlig sikt. Røde Kors-mannskap ble sendt mot fjellet med snøskuter og fire mann på ski. 

Det var kaldt og blåste mye på toppen av Eidskyrkja lørdag kveld, og turfølget forsøkte å grave seg ned mens de ventet på redningsmannskapet. 

Kl. 21.23 meldte politiet på Twitter at Røde Kors hadde funnet turfølget på toppen. Det var da svært vanskelige forhold på fjellet,  med bare fem meter sikt og full storm.  Røde Kors besluttet å grave seg ned sammen med turfølget for å få varme og ly. 

Litt over midnatt kom meldingen om at både Røde Kors og turfølget var nede på bilvei, og at alle var uskadde og i god behold