Bruker kamp-pausen godt

Volda volleyball

Damelaget gleder seg til første kamp på ny hjemmebane. F.v.: Marie Brænde, Johanna Bø, Hedda Øvereng, Nora Øvereng. Foto: Ingrid Stokke

Damelaget til KFUM Volda har ennå ikke fått lov til å spille volleyballkamper på den nye hjemmebanen. Jentene holder likevel motet oppe og ønsker nye studenter velkommen til laget. 

VOLDA: I fjor rykket laget opp til det høyeste nivået i norsk volleyball, Mizunoligaen. 

– Det var veldig kjekt. Jeg tenkte egentlig å gå på folkehøgskole, men da vi rykket opp bestemte jeg meg for å bli her istedet. 

Marie Brænde (20) har vokst opp i Volda, og studerer i dag idrett og kroppsøving ved Høgskulen. Hun begynte å spille volleyball på barneskolen og er nå kaptein på damelaget. Hun gir treneren sin, Vladislav "Vlado" Todorov, æren for lagets suksess. Todorov kommer fra Bulgaria hvor han både har vært landslagstrener og spilt på høyt nivå. Marie forteller at han er noe av grunnen for at hun fortsatt bor i Volda. 

– Jeg har jo tenkt på om jeg skulle bytte klubb, men jeg har en kjempeflink trener og får utviklet meg mye her. I tillegg får jeg mye spilletid. Det er jo ingen selvfølge andre steder.

Marie Brænde (20) er kaptein på damelaget. Foto: Sigrid Marie Ålmo Moa
Marie Brænde (20) er kaptein på damelaget. Foto: Sigrid Marie Ålmo Moa

Ny hjemmebane

I desember 2020 åpnet Volda Campus Sparebank 1 Arena som er jentenes nye hjemmebane. Laget skulle egentlig spilt sin første kamp mot Førde den 23. januar. Grunnet smitteverntiltak blir kampene stadig utsatt. Laget trener hver kveld mandag til fredag, og med kamppause også av og til i helgene. Marie beskriver situasjonen som kjedelig og forteller at det kan påvirke motivasjonen.

– Vi hadde gledet oss veldig til å spille vår første kamp i Campus Arena. Hallen er splitter ny og tribunene større. Det er kjedelig at vi ikke får spille kamper her enda og at vi aldri vet når vi kommer i gang. Samtidig har vi fått trent masse og brukt pausen godt til å få laget på toppnivå. Da det har vært en del skader i laget har det vært greit at kampene ble litt utsatt. 

Som innflytningsgave fikk laget en servemaskin fra Sparebanken 1.

– Det er veldig kjekt! Du bare putter ballen oppi og så server den av seg selv. Det er gøy å ha litt skikkelig utstyr.

 

Motivasjonen virker bra

Rune Bernås er lagets assistenttrener. Vi tok en prat med han på torsdagens trening.

– Har dere merket noe forskjell når det gjelder jentenes motivasjon når de ikke får spilt kamper?

– Nei, faktisk ikke. Kanskje vil det komme på et tidspunkt, men akkurat nå virker det veldig bra.

Han forteller videre at laget vet veldig lite om når de skal spille første kamp.

– Vi har hatt kjempelang pause nå. Vi vet ikke når koronarestriksjonene slippes opp og det er egentlig ikke vits for oss å planlegge så mye rundt det. 

Også han gleder seg til å spille kamper i den nye hallen.

– Det blir veldig kjekt å spille i en så stor hall med god takhøyde, det er viktig for volleyball på høyt nivå. I tillegg blir det spennende å teste det nye gulvet vårt. Det blir nok en del begrensninger på publikum, men her kan man virkelig fylle på.

– Hva er lagets ambisjoner framover?

– Det viktigste er å beholde plassen i serien. Vi skal gjøre så godt vi kan, men det er det viktigste nå.

Assistenttreneren forteller videre at det er utrolig at Volda har lag som spiller på såpass høyt nivå i både håndball og volleyball. 

– Når det gjelder volleyballen skyldes det en veldig god trener som heter Vlado. 

Rune Bernås ønsker studenter velkommen til laget. Foto: Ingrid Stokke

Studentene velkomne til laget

Rune forteller at spillerstallen er tynn, og at de ønsker seg flere spillere på laget. 

– Vi ønsker at det skal komme studenter og spille for oss. Det vil være positivt både for oss og for høgskulen at studenter vet at de i Volda kan komme å drive med volleyball på høyt nivå ved siden av studiene.