Ordførerne går sammen - vil åpne for treningskamper på tvers av kommunene

Ordførerne går sammen - vil åpne for treningskamper på tvers av kommunene

 Arkivfoto: Nærnett

– Et parodoks, skriver ordførerne om avgjørelsen at lag ikke kan spille treningskamper på tvers av kommunegrensene. Nå ber de syv ordførerne på Søre Sunnmøre kommuneoverlegene om å vurdere og åpne opp.

På et digitalt møte mandag diskuterte ordførerne innspillet fra Sunnmøre Fotballkrets om å tillate å gjennomføre treningskamper på tvers av kommunegrensene. Det skriver de i en pressemelding mandag.

Ordførerene i «Sjustjerna» argumenter blant annet med at i Statsforvalteren sin plan for håndtering av mer smittsomme virusvarianter «er det først på risikonivå fire at det er anbefalt stans av kamper/stevner for barn og unge»

Per i dag er kun Sula i Møre og Romsdal på et nivå over minimumsnivået for smitte.

– Uforståelig

Videre skriver ordførerne at det er uforståelig at de strenge tiltakene ble innført uten å ta hensyn til lokal smittestatus, demografi, folketetthet og geografi.

Og kritikken stopper ikke der:

– Det er et stort paradoks at større byer med høyere risiko for smitteutbrudd kan få drive med idrettsaktiviteter der en blander lag og kohorter. Innbyggerne på Søre Sunnmøre skal kunne få det samme tilbudet, men at det selvsagt skal skje innenfor faglige forsvarlige og trygge rammer, skriver de.

En forutsetning for åpning er at det gjelder barn og unge - og ikke voksne. Ordningen bør i utgangspunktet gjelde for alle idretter.

Nå ber de altså kommuneoverlegne i hver enkelt kommune om å se på mulighetene for å åpne opp snarest, slik at hver enkelt kommune kan godkjenne disse lokale retningslinjene.