Hødd med tre poeng mot serieleder

Postnordligaen toppopgjør Fredrikstad Hødd

Hødd slo Fredrikstad 1-3. Her er bildet fra forrige kamp. Foto: Arkiv

Hødd tok en sterk trepoenger mot serieleder Fredrikstad lørdag ettermidag. En god taktisk kamp fra Kevin Knappens menn sørget for en 1-3 seier og spenning i opprykkskampen. 

Lørdag sparket Hødd i gang den 14. Serierunden i Post-Nord-ligaen når de dro på besøk til serieleder Fredrikstad. I intervju med direktesport før kampen sier Hødd trener Kevin Knappen at de har et ønske om å stenge ned matchen. Selv om Ulsteinviklaget kommer med en defensiv tilnærming til kampen så er det de som startet kampen best.

Hødd først i målprotokollen

Det starter med en flott tversoverpasning fra Saunes ned mot Fredrikstads venstre side. Her utfordrer Emil Solnørdal FFK’s venstreback Josef Baccay, før han får lagt et innlegg inn til Robin Hjelmeseth som er overlegen i en hodeduell mot Phillip Aukland. Ballen havner i nettet bak Håvar Jenssen og det står 0-1 til Hødd.

Etter dette var det hjemmelaget som tok tak i kampen med offensivt engasjement. Mange store sjanser, men en god Ole Monrad Alme i Høddburet samt dårlige avslutninger fra FFK sin fronttrio gjorde at stillingen 0-1 stod til pause.

Fritzhell med to målpoeng etter pausen

Melvin Frtizhell fortsatte på sin gode form fra forrige helgs seier. Fredrikstad startet andre omgang med et godt offensive spill men det ble med dårlig uttelling. Henrik Kjelsrud Johansen fikk en eventyrlig mulighet til å utligne men skyter himmelhøyt over fra 16 meter. På påfølgende femmeter så klarer Ole Monrad Alme og sende Melvin Fritzhell alene med keeper via en hodestuss fra Mads Nielsen. Fritzhell gjør ingen feil og skyter bortelaget opp i 0-2 når matchuret viste 53 minutter

Melvin Fritzhell og Hødd kommer så på en kontring fire mot fire. Fritzhell slår en stikker som åpner opp hele FFK forsvaret og sørger for at Paul- Henri Mouasso kan øke stillingen til 0-3

Etter 78 spilte minutter sørger Maikel Nieves for litt spenning i kampen. Han bli taklet innenfor 16 meteren, og dommer Andre Arnholt peker på straffemerket. Maikel setter straffesparket kontant inn bak Alme så reduseringen er et faktum. 

Etter 85 minutter tror FFK at de har redusert en yterligere gang. Linjedommer vinker tilsynelatende feil for en offside noe dommer ikke ser. Så spillet fortsetter og til slutt header Kjelsrud Johansen inn ballen. Målet blir annulert til stor fortvilelse fra hjemmelaget. Det hele resulterer i et gult kort etter munnbruk fra Kjelsrud som gir linjedommer huden full. 

Går ikke for 1. plassen til tross seier

Selv om Hødd var det beste laget i dag så tror trener Kevin Knappen at det er for stor avstand opp til Fredrikstad. Han sier til direktesport etter kampen at de selv tar en kamp om gangen og at det skal mye til for at Fredrikstad roter bort opprykket.

– Dette tar Fredrikstad, sier Knappen. 

Det var Fredrikstad som hadde det meste av banespillet, og i pausen var Knappen klar i sin tale. I garderoben ble det snakk om at de måtte opp noen hakk for at dette skulle gå veien. 

– Vi må ut å score 2-0, vi må gjøre en bedre prestasjon enn hva vi gjorde i 1. For hvis vi blir liggendes bakpå så kommer vi til å få en imot, fortsetter Knappen. 

Han er riktig nok litt misfornøyd med at de slipper FFK til så mange muligheter, men han trekker frem innstilingen, offervilje, og duellspillet som positive faktorer etter kampen. 

Med det så tar Hødd med seg alle tre poengene hjem til Ulsteinvik og befester sin posisjon på 2. plass. 

Hødd stilte med følgende lag i en klassisk 4-4-2

Ole Monrad Alme - Emil Solnørdal, Simen Olafsen, Ramzi Toure Idrissou (Paul- Henri Mouasso i 18 min) , Netan Sansara - Joakim Wrele, Bendik Rise, Eirik Saunes, Simon Silverholdt - Robin Hjelmeseth, Melvin Fritzhell (Elias Melkersen i 13 min).