Utdatert turistinformasjon i Volda

Turistskilt Volda Vikane

Turistskiltet på Vikane har gått ut på dato. Foto: Maria Pedko Lindbäck.

Turistinformasjonsskiltet i Volda har ikke blitt oppdatert siden 90-tallet. Kommunen og Volda Næringsforum ønsker å bytte det ut, men mangler penger.

Turister møter på et utdatert informasjonskart på veg inn til Volda. Skal vi tro på kartet på Vikane, finnes verken Rotsethorntunnellen, Kvivsvegen, eller vegen gjennom Elvadalen. Hornindal er heller ikke en del av Volda kommune. 

Utdatert skilt

Torgeir Stensø
Torgeir Stensø ønsker å oppdatere turistinformasjonen i kommunen. Foto: Torgeir Stensø.

Flere er enige om at nytt turistskilt snart bør på plass. Torgeir Stensø, planlegger i Volda kommune, sier at det lenge har vært et tema å skifte det ut.

–Skiltet er direkte misvisende og burde ikke stå der. Informasjon er en viktig del av det å legge til rette for turisme i området.

Roar Vikene i Volda Næringsforum ønsker også framdrift i saken, men sier turistinformasjonen må digitaliseres før nytt skilt kan settes opp. Han mener det må være samsvar mellom fysisk og digital utgave av skiltet. 

Roar Vikene Volda Næringsforum
Roar Vikene vil satse på digital turistinformasjon før det blir nye skilt. Foto: Volda Næringsforum.

–Skiltet slik de står i dag er direkte feilinformasjon, sier Vikene.

Han legger til at det har vært snakk om dette lenge, og det er spesielt aktuelt nå som Volda og Hornindal er blitt slått sammen.

Trenger penger

Stensø estimerer prisen på prosjektet til flere hundre tusen kroner. Kommunen er i dialog med Volda Næringsforum om finansiering og utforming av de nye skiltene. Også Ørsta kommune, Ørsta Næringskontor og Destinasjon Ålesund og Sunnmøre (DÅS) er potensielle samarbeidspartnere.