Sæbø fjordsauna er en hit - nå kan den bli bedre

Sæbø fjordsauna

Fjordsaunaen i Sæbø omringet av snølagte fjell FOTO: Mads Thygesen

Tommy Riise Olsen, overadministrerende direktør for Sæbø fjordsauna,  ønsker å bygge ut. Hoppetårn, vedfyrt stamp og kajakkmuligheter er noe han snart vil tilby.

SÆBØ: Den populære fjordsaunaen i Sæbø skal kanskje bygges på. Gjengen som står bak attraksjonen har søkt til Ørsta kommune om tillatelse, men venter svar. Om kommunen tillater det kan det bli mulighet for å padle i kajakk, kose seg i badestamp og stupe fra hoppetårn. 

Tok av i fjor

Da Tommy og vennegjengen opplevde gleden av å sitte i en badstue etter et kaldt bad i Oslo vokste idéen om å få et slikt tilbud i hjemmebygda Sæbø. Det var da de åtte vennene gikk sammen. De spyttet inn noen kroner fra egen lomme og fikk i tillegg støtte fra kommunen. Etter planlegging og flere dugnader ble drømmen til virkelighet. De har nå drevet fjordsaunaen siden 2017, men det var først i fjor interessen økte, sier Olsen. 

Flere besøkende har ikke ført til noe bråk. Både kommunen og lokalbefolkningen er positive til den godt besøkte saunaen, sier Olsen. Han tror en eventuell utbygging vil øke besøkstallet til fjordsaunaen, noe som kan være godt for bygda. Fjordsaunaen er et flott tilbud i Sæbø. Den har en nydelig beliggenhet med fjell som strekker seg hvor enn du snur hodet. 

– Vi ønsker at folk skal komme hit og se hvor fint det er i Sæbø.

 Tommy Riise Olsen, overadministrerende direktør for Sæbø Fjordsauna, positiv til utbygging.
 Tommy Riise Olsen, overadministrerende direktør for Sæbø Fjordsauna, er positiv til utbygging. FOTO: Mads Thygesen