3-2 seier til Volda i sesongens andre serierunde

Volda-seier etter nervedrama

NERVEPIRRENDE: Det ble fem intense set da KFUM Volda møtte TIF Viking lørdag ettermiddag. Foto: Hanne Sofie Økland Andresen

KFUM Volda volleyball sitt kvinnelag fikk karret til seg sesongens første seier lørdag, da de vant 3-2 mot TIF Viking. 

Volleyball
KFUM Volda 3-2 TIF Viking (25-18, 12-25, 16-24, 25-22, 15-12)

Omtrent 30 tilskuere

Etter et surt 3-1 bortebanetap mot Oslo volley i Mizunoligaens første runde, klarte Voldadamene å hevde seg under årets første hjemmekamp. Den lange kampen bød på spenning fra start til slutt, og bergenserne i TIF Viking ga fra seg sterk motstand. Det var likevel Volda som stakk av med seieren til slutt, etter hele fem set.

Nervepirrende

Volda gikk hardt ut fra start, og tok raskt ledelsen. Med 25 poeng mot Vikings 18 tok de med seg et sterkt poeng fra første set. I andre set snudde kampen, og Viking tok en suveren seier med 25 poeng mot Voldas 12. Viking holdt det høye nivået ut i tredje set, og stakk av med atter et poeng i setet som endte 16-24 til Viking. På dette tidspunktet så det mørkt ut for damene fra Volda, men i fjerde set tok de seg opp igjen og fikk med seg atter et poeng. 

Dermed stod det 2-2 i forkant av kampens siste set. Volda var sterke, og vant også siste set med stillingen 15-12. Dermed fikk de med seg 2 poeng i ligaen. 

KAPTEIN: Marie Brænde var fornøyd med seier. Foto: Daniel Lundby Olsen
KAPTEIN: Marie Brænde var fornøyd med sesongens første seier. Foto: Daniel Lundby Olsen

Engasjert publikum

Lagkaptein Marie Brænde forteller at laget har blitt vant til publikumsfrie kamper og turneringer som følge av coronapandemien. Hun syntes det var godt å kunne spille foran tilskuere igjen.

— Det er veldig deilig! Det er veldig kjekt å vinne på hjemmebane, spesielt når vi endelig kan ha publikum på sidelinjen som heier oss fram, sier Brænde til Nærnett etter seieren. 

Brænde var fornøyd med lagets innsats under kampens første set, men sier at flere personlige feil gjorde at seieren nesten glapp under kampens andre og tredje set. Etter dagens kamp ble det tydelig at det er mulig å ta seg opp igjen etter flere uheldige set. Det skal laget ta med seg videre inn i sesongen. 

— Det er viktig å kunne hente seg opp igjen når vi gjør det dårlig, sier Brænde. 

— Denne seieren ga oss et selvtillitsboost. Bare vi spiller som vi pleier, så kan det gå veldig bra, avslutter hun.

KFUM Volda spiller sin neste hjemmekamp lørdag 24. oktober mot Randaberg IL.