Bakeriet overvant korona: – Vi har hatt fantastiske uker 

Westre bakeri kom seg gjennom korona

Arbeidplassen, møteplassen og bakeriet Westre, sto i fare da pandemien brøyt løs. Nå har vinden snudd. 

Se video nederst i saken.

– Vi har hatt fantastiske uker, sier daglig leder og konditor Anett Cecilie Westre Hjellen. 

– Kjøpte fløte på Rema

Men de siste månedene har ikke vært enkle for de tre Westre-bakeriene i Ørsta og Volda. I begynnelsen måtte de kaste mye mat. Det verste var uforutsigbarheten, minnes Westre Hjellen. 

– På det verste måtte vi kjøpe fløte på Rema. Vi hadde bare én kakebestilling den dagen. Vi kunne ikke kjøpe ti-literspakker med fløte en gang, for vi visste ikke om vi ville ha noen bestillinger i morgen. 

PERMITTERINGER: Daglig leder ved Westre-bakeri synes det tyngste med nedstegningen var å permittere de ansatte. 

 

Motgangen begynte da Norge stengte 13.mars. Da ingen lenger trengte kaker til arrangementer, forsvant en stor del av Westres inntektsgrunnlag. 

MATSVINN: Westre Bakeri måtte kaste store matlager da landet stengte ned i mars. 

– Telefonen ringte stadig fra kunder som måtte avbestille alt av konfirmasjoner og bryllup. Det samme gjaldt de mange bedriftskundene våre. 

Daglig leder Westre Hjellen blir avbrutt av nettopp telefonen. Men nå er forespørslene av det hyggelige slaget. 

– Supert. Når vil du ha kaka levert? spør hun hun før hun legger på. 

– Det er kjekt at de ringer, det er det vi lever av, sier konditoren og smiler.  

 

– Måtte holde oss synlige 

Da bakeriet måtte lukke dørene i mars var det viktig for å holde motet oppe.

– Vi kunne ikke ha holdt stengt fram til november og håpt på at vi fortsatt hadde en bedrift. Vi ville være til stedet i miljøet. 

STRENGE TILTAK: Daglig leder mener at stort fokus på renhold og smittevern er mye av grunnen til at det har gått så bra for bakeriet. 

 

Med denne innstillingen og stort fokus på smittevern kunne bakeriet etter en stund åpne igjen. Da var det ikke bare sjefen som var fornøyd. 

– Da var vi lykkelige og glade, sier stamgjest Anders Heltne. 

GJENFORENT: Da bakeriet åpnet igjen ble det lettere for stamgjestene Johan Eikrem og Anders Heltne og treffes igjen. 

Han og vennene tilbringer hver dag sammen i bakeriets lokale, noe de har gjort i mange år. Det var en kjedelig tid for vennegjengen da det faste møtestedet måtte holde stengt i vår. 

–Det ble litt som en skilsmisse, sier kameraten Johan Eikrem og ler.

 

– Nå har vi kontroll 

Anette Cecilie Hjellen er lettet over at den verste perioden er over. Hun ser lyst på tiden framover. 

– Hvis ting fortsetter sik som situasjonen er nå, så går det bra. Vi kommer allikevel til å få noen millioner mindre i omsetning enn i fjor, men jeg føler vi har kontroll.