Her forteller Håkon hvorfor elevene skal stemme på Frp

Ved årets skolevalg tok Arbeiderpartiet seieren for fjerde valg på rad, mens Fremskrittspartiet ble en god nummer to. På Ørsta videregående skule fikk de hele 41,5 prosent av stemmene. Noen av elevene tror den store oppslutningen er på grunn av en vits fra debattanten.

Publisert Sist oppdatert

Ved årets skolevalg var det FrP som gikk av med flest stemmer fra skolene i Møre og Romsdal. De kunne telle 28,8 prosent oppslutning, forran AP med 21,7 prosent. FrP gjorde det beste skolevalget siden 2009 i fylket.

Flere elever på Ørsta videregåande skule forteller Nærnett at en vits om at Fremskrittspartiet er det eneste partiet med baller, kan ha vært avgjørende for valgseieren på skolen. Håkon Lykkebø Strand, som var debattant for FrP, sier at vitsen er en gjenganger i partiet, og at han selv har brukt den mange ganger. Han tror ikke at det er vitsen som har vært avgjørende når ungdommene har gått til urnene og stemt.

– For det første sender vi lokale debattanter, i motsetning til andre partier som sender sentrale politikere og ungdomspartiledere. Også har vi snakket mye om lokale saker, som Møreaksen, som er en veldig viktig sak, ikke bare for gamlingene.

– Hovedårsaken til at vi vant valget er nok ikke disse ballene, men politikken, ler han.

Håkon Lykkebø Strand er fornøyd med vitsen, men sier at det nok er politikken som gjorde at de dro så mange stemmer

– Jeg stemte på grunn av vitsen

– Jeg tror de fleste stemte FrP på grunn av den ballevitsen, sier Lance Ian Gonzales, som er elev ved Ørsta VGS.

Caspar Skeid, også elev ved skolen, sier at utfallet av valget er naturlig på Ørsta VGS. Interessene til elevene er med å avgjøre hva folk stemmer.

– Det er en del rånere og sånn her. De liker ikke el-bilene og sånt.

Caspar Skeid påpeker at FrP har flere saker som er viktige for elevene på Ørsta VGS.

Skeid forteller at han selv stemte FrP ved skolevalget.

– Var det på grunn av vitsen?

– Ja, det var det, sier han med et smil.

Magnus Viddal så ikke skoledebatten, men forteller at han stemte på FrP.

– Jeg liker poltikken deres. At de vil fjerne sperren på mopeder.

Synd at skolevalget ikke blir tatt på alvor

Sarah Mousse Dagfinrud og Ida Storborg Sæbønes mener flere av elevene stemmer på feil premisser. Sæbønes sier at flere stemte på FrP fordi de appellerte mer til ungdommen. Begge jentene er skuffet over valgresultatet, men sier at det ble som forventet.

– Jeg står ikke for det FrP mener om for eksempel innvandringspolitikk. Det er ikke slik jeg vil at landet skal bli styrt, sier Dagfinrud.

Sarah Mousse Dagfinrud (t.v.) og Ida Storborg Sæbønes var skuffet over valgresultatet.
Powered by Labrador CMS