Test av sauna på Søre Sunnmøre:

SPRUT: Det ble mye bading for å teste saunaene i regionen.

Fjordsauna idyll

Vi testet hvor fort man fikk igjen varmen etter et kaldt bad i fjorden.

Publisert Sist oppdatert

SÆBØ, ULSTEINVIK OG URKE: Vi har testet alle saunaene på Søre Sunnmøre. Turen gikk først til Sæbø Fjordsauna. Der ble vi møtt med en hyggelig samtale, og ferdig oppvarmet sauna.

UTSIKT: Sæbø kunne skilte med en vakker utsikt fra vinduene i saunaen.

I luften var det 0 grader, men inne i saunaen var det litt over 50 grader, men føltes mye varmere. Vi måtte skifte ute på bryggen, så det ble en kald start på morgenen. Etter at vi fikk lagt fra oss klær gikk turen raskt ut i fjorden.

BADE LAURITZ: Testen ble tatt i den nye saunaen på Sæbø, oppkalt etter den lokale helten "Bade Lauritz".
VARMT: Det var godt og varmt i saunaen, og vi fikk raskt igjen varmen etter et kaldt bad.









Vel oppe fra vannet etter et flott stup fra Andreas, gikk turen til saunaen. Her var det godt og varmt og det luktet meget godt. Etter noen gode runder med vann på ovnen ble det enda varmere.

Da kunne vi slappe av og nyte den vakre utsikten over Hjørundfjord og de flotte fjellene som omfavner Sæbø. Etter hvert ble det så varmt at vi måtte ut i vannet igjen for å kjøle oss ned. Så dette var en skikkelig god fjordsauna opplevelse.

Ulsteinvik Havsauna

Etter det tok vi turen til Ulsteinvik. Der lå havsaunaen sentralt på kanten av sentrum. Det var 8 grader i luften. Saunaen var ferdig oppvarmet da vi kom, og varmen slo mot oss i ansiktet da vi gikk inn. Det var rundt 60 grader inne i saunaen.

SENTRALT: Saunaen er godt plassert sentralt i Ulsteinvik.

De som driver havsaunaen kunne informere oss om at det var lite bookinger i ferier og i helger. Dette er helt klart en sauna for å få en pause fra hverdagen.

Inne i saunaen var det et lite skifterom, så man kunne skifte usjenert. Det var viktig når saunaen ligger såpass sentralt. Dette var testens klart best isolerte sauna, og scorer høyt på fasiliteter. Utsikten var ikke like flott som i Sæbø men det skal godt gjøres å slå den utsikten.

STUP: Det ble et vakkert stup fra Andreas i Ulsteinvik.

Vi måtte naturligvis teste bademulighetene her også. Det første som slo oss var at det var trangere der enn på Sæbø, og vannet var merkbart kaldere. Vel oppe fra vannet var det deilig og varmt inne i saunaen.

Vannet var parfymert med eukalyptus, som rev godt i nesen da vi helte vann på ovnen. Varmen holdt seg godt under hele testen, og vi måtte ut for å ta et nytt bad for å kjøle oss ned.

Urke Fjordsauna

UTSIKT: Urke med testens klart beste utsikt.

Turen gikk videre til Urke Fjordsauna. Det ble en lang kjøretur tilbake til Sæbø, men det var verdt det når vi tok fergen over Hjørundfjorden. For en utsikt! Det var nesten verdt turen tilbake alene.

HJØRUNDFJORD: Langt inne fjorden ligger den pent lagt til.
MÅ JOBBE FOR VARMEN: Vi måtte fyre i ovnen selv for å få varme i saunaen.

De som driver fjordsaunaen på Urke, var dessverre bortreist så vi kom ikke til en ferdig oppvarmet sauna. Dette trekker dessverre ned på testen. Urke kunne skilte med testens klart beste utsikt.

HOPP I FJORDEN: Andreas avsluttet med et vakkert stup etter en lang dag med testing.

Der var det også en stor bod, som også kan fungere som skifterom. Men når saunaen ikke var oppvarmet, ble den brukt som omkledningsrom istedenfor. Det var enkelt å få fyr i ovnen, og varmen steg raskt, her var det bra at det var en liten sauna.

Det var gode bademuligheter her, og god plass til å hoppe i vannet. Dessverre var ikke det nok til å vinne testen.

Søre Sunnmøres beste sauna er:

Det var to blide testere som dro hjem etter en lang dag med bading. Sæbø ble testens vinner, der var det en fin atmosfære og vakre omgivelser(vi var heldige med været). Den er lett tilgjengelig med kort vei fra parkeringen. I Sæbø kan man også enkelt ta buss fra Ørsta sentrum så hit kan man dra uten bil. Ulsteinvik var ikke langt unna, og slo Sæbø på flere parametere, men tapte på totalopplevelsen.

Powered by Labrador CMS