Redaksjonen tipser:

Nærnett anbefaler film

Publisert Sist oppdatert
TÅKE: Henrik (t.v.) sammen med sin bestevenn Fredrik Nygaard på toppen av Galdhøpiggen.

Hvem: Henrik Hegg Johansen (22), Radio

Hva skal du i påsken? Jeg gleder meg til å møte vennene mine hjemme og lage snøengler. Om jeg får tid blir det en tur på hytta.

Hva er ditt forhold til film? Jeg er oppvokst med en pappa som er veldig interessert i film, og har derfor blitt veldig glad i det selv. Noe av det beste jeg vet er å se en god film på kino.

Ditt påsketips? The Batman, har du ikke allerede sett den på kino nå, så anbefaler jeg deg å ta turen i ferien. Vil også anbefale Gjøkeredet, en av de beste som er laget etter min mening.

TULIPANER: I dag tidlig hadde radio sin siste sending, så nå teller Charlotte ned timene til ferie.

Hvem: Charlotte Loxely Helleland (45), Lærer på Radio

Hva skal du i påsken? Jeg skal slappe av med familien min hjemme i Askøy. Vi skal også noen dager til Voss og være med storfamilien der. Der skal vi gå på ski og ake.

Hva er ditt forhold til film? Jeg er utrolig glad i film, både dokumentar og fiksjon. Da jeg var sju år gammel flytta vi til et byggefelt med parabol og filmkanaler. Det var gull for meg og jeg tror kanskje det var med denne tilgangen at interessen kom. Senere studerte jeg filmvitenskap og dokumentarfilm.

Ditt påsketips? Jeg vil anbefale en film av en regissør jeg liker godt: Før soloppgang, med Richard Linklater på regi. Og siden det er påskeferie har en kanskje også tid til å se de to andre filmene i trilogien.

RASKE BRILLER: Trond har pakket bagen og ser frem til både uteaktiviteter og filmtitting i ferien.

Hvem: Trond Odin Johansen (22), Radio

Hva skal du i påsken? Jeg skal nyte livet.

Hva er ditt forhold til film? Jeg er lidenskapelig opptatt av film. Jeg kan bli helt besatt og må gjerne se den et par ganger før jeg kan legge den helt fra meg. Liker også formatet bedre enn serier.

Ditt påsketips? Guds by, en brasiliansk film som viser oss livet til kriminelle barn og unge i favelaen i byen Cicade de Deus i Rio de Janeiro.

Hvem: Helene Hjelseth Holen (23), Radio

PÅSKEFROKOST: Her starter Helene dagen sin med en ekstra god frokost, noe man må unne seg i ferier.

Hva skal du i påsken? Jeg skal være med familien, gå turer og se påskekrim.

Hva er ditt forhold til film? Jeg elsker film! Jeg digger at man kan leve seg inn i en helt annen verden i et par timer og at ulike sjangere gir så ulike opplevelser.

Ditt påsketips? Isomnia, original versjonen fra 1997. Handlingen er satt til Nord-Norge og midnattssolen er sentral. Den er et perfekt eksempel på en nordic noir med klassiske krim-trekk og nordisk særpreg.

Hvem: FILMKLUBBEN

SULTEN: Inger Smevoll (22), Radio
Maja Bachke Thomassen (23), Radio
Victoria Dørheim Ho-Yen (23), TV

Hva er ditt forhold til film? Vi møtes jevnlig for å holde oss oppdatert på de beste filmene og gamle klassikere. Vi elsker film! I tillegg er det utrolig sosialt å samle gode venner med samme interesse rundt god underholdning.

Sara Nao Aga (23), Radio
Ingrid Uleberg (25), Nett

Deres påsketips? I am not an easy man. Det er en fransk feminist film og handler om et univers hvor kjønnsrollene er reversert. Den setter dagens likestilling i et godt perspektiv, og er virkelig en film alle må se. Filmklubben synes også at alle burde se Kill Bill og Kill Bill 2, de ønsker at dette skal bli en typisk påskefilm. Som Die hard er blitt en julefilm.

Men over til noe helt annet, The Grand Budapest Hotel er en diamant av en film. Hvis du liker estetikk og en god fortelling, må du sjekke ut denne filmen. Med 8.1 i rangering på IMDb, har du ingen unnskyldning til å ikke sette deg ned med påskeegget og rømme fra familiens mas i ferien.

Til slutt vil vi skru tilbake tiden og til barndommens største forelskelse - nemlig Mikkel på 15 år som flytter til Hemsedal. Han finner vi i snowboardfilmen Switch. Så hvis du vil plukke opp noen fete snowboard tricks før du tar en pinne for Hemsedal på afterski og drikke seg sanseløs, er denne norske tolkningen av Karate Kid en nostalgisk reise du ikke vil angre på.

Powered by Labrador CMS