GRAVER: Mandag 6. september ser området for den nye stallen slik ut. Gravingen startet torsdag forrige uke.

Ny stall til 3,5 millioner utsettes: – Vi har råvaremangel

Alle hestene får tak over hodet frem til stallen står klar.

Publisert Sist oppdatert

Før sommeren annonserte Volda rideklubb at de skulle bygge ut anlegget sitt ved Rotevatn i Volda. En ny stall, med plass til ti hester, skulle stå klar i løpet av oktober. Slik blir det ikke.

Årsaken til utsettelsen er en forsinkelse i leveringen av byggematerialer. Det bekrefter Edle Holmin, leder i Volda rideklubb.

– Nå må vi bare vente på materialene våre. Vi har en råvareremangel nå som gjør at den nye stallen forsinkes, sier Edle Holmin.

Edle Holmin håper at stallen vil være klar til bruk før jul.

Gravingen har startet

– Vi startet med gravingen torsdag forrige uke. Dessverre kommer vi ikke særlig lenger etter at støping av grunnmuren begynner nå, fordi vi mangler materialene vi trenger, sier Holmin.

Det er enda ikke fastsatt når støpingen av grunnmuren vil starte. Nestleder Liv Jorunn Nyhagen tror arbeidet vil starte i løpet av uken.

FØR JUL: Edle Holmin er leder i Volda rideklubb. Hun håper stallen vil stå klar før jul. Her er hun sammen med dølahesten sin, Thilda, i ridehallen.

Vil ha folk nært

Alle hestene har fått midlertidig stallplass i fire forskjellige staller.

– Vi er veldig glade for at andre åpnet dørene sine. Vi fryktet at hestene ville bli nødt til å stå ute i høstværet. Da ville vi nok søkt om stallplasser på staller i Ørsta, sier Liv Jorunn Nyhagen.

Nestleder Nyhagen forteller at Volda rideklubb ønsker å ha hestene og hestenes eiere så nært rideklubbens anlegg som mulig frem til den nye stallen står klar.

Høsten 2020 sto rideklubbens nye ridehall klar.

– Nå vil vi få det nye stallbygget på plass også, slik at vi kan forbedre og utvikle anlegget vårt ytterligere, sier nestlederen.

Powered by Labrador CMS