F.v: Studenter ved Høgskulen i Volda Oda Gjerdahl (19), Fride S. Dyb (19), Guro Nordby (20), Sondre Nerland (20) og August Øyehaug Sellevold (19).

– Det var nesten som en eufori

Brølene hørtes lang vei, da prognosene kom klokken 21 på studenthuset Rokken i Volda.

Publisert Sist oppdatert

– Det kom et brøl, helt av seg selv. Det var nesten som en eufori, forteller student ved Høgskulen i Volda, August Øyehaug Sellevold (19).

Sellevold er medlem i Rød ungdom, og særlig da Rødt sine 5% kom opp på skjermen, hørtes jubelen rungende i salen.

– De har vært veldig tippende på målingene, så det å få de målingene foran meg føltes helt uvirkelig. Jeg håper det holder seg sånn ut kvelden, sier en optimistisk Sellevold.

Rødt har holdt seg godt over firetallet siden prognosene kom klokken 21. De andre partiene har derimot hoppet over og under sperregrensa, med små marginer.

Det var et flertall av studenter under valgvaken på Rokken i Volda.

Har troa på et regjeringsskifte

Sellevold og vennene er førstegangsvelgere, og er blant flere studenter som har møtt opp på valgvaken på Rokken i kveld.

– Dette er det første stortingsvalget jeg har stemt på. Det var viktig å være her i kveld, fordi jeg følte at det kom til å gå så bra og da ville jeg oppleve det med andre mennesker. Og det samme hvis det hadde gått dårlig. Jeg synes det er veldig koselig og sosialt, og at jeg er en del av et fellesskap, sier Oda Gjerdahl (19).

Det er åpenbart at studentene håper på et regjeringsskifte, og skal vi tro prognosene, ser det ut til å gå deres vei.

– To av hovedsakene for meg er klima og å få ned forskjellene i Norge. I den blå regjeringen har det gått i feil retning. Hvis det blir et regjeringsskifte har jeg troa på at det vil gå riktig vei, sier Sondre Nerland (20).

Powered by Labrador CMS