VERDENS RASKESTE: Verdensrekordholderen på 400 meter hekk, Karsten Warholm, jakter nye rekorder og gullmedaljer i Istanbul denne helgen.

Warholm med ny kjempeprestasjon — tok gull i EM

Karsten Warholm (27) løp inn til EM-gull på 400m i lørdagens løp. Men det ble ikke uten dramatikk.

Publisert Sist oppdatert

Storfavoritten fra Ulsteinvik vant finalen i 400 meter innendørs friidrett i Istanbul.

27-åringen tok ledelsen fra start og fikk sikret seg en luke på ti meter til konkurrentene, men mot slutten stivnet det til for Warholm som snublet og falt over målstreken. Den olympiske mesteren løp inn på tiden 45.35.

– Jeg har aldri fått en slik melkesyre før. Den traff beinhardt i siste sving, så det var bare å hente frem «viking-genene». Jeg hadde ikke klart 410 meter i dag, sa Warholm selv til NRK etter seieren.

Nummer to bak ulsteiningen, belgiske Julien Watrin, satte inn støtet på slutten, og endte kun ni hundredeler bak.

Den personlige rekorden til Warholm på 400 meter innendørs er på 45.05, fra EM i Glasgow i 2019. For en måned siden løp 27-åringen samme distanse på tiden 45.31 i Ulsteinvik under Karsten Warholm Invitational.