BLID: Øystein Ulekleiv vant den første utgaven av Melshornløpet.
BLID: Øystein Ulekleiv vant den første utgaven av Melshornløpet.

Øystein (28) satte løyperekord opp Melshornet: Jeg liker denne type motbakkeløp

Mannen fra Dombås slo alle under Melshornløpet i Volda lørdag.

Publisert Sist oppdatert

– Det er kult å vinne, samt ta løyeprekorden på et slikt løp her i Volda.

Det sier Øystein Ulekleiv til Nærnett etter å fått det synlige beviset på at han var dagens raskeste opp Melshornet: En gavesjekk på 4000 kroner.

Da var det gått et par timer siden han besteg Melshornet som førstemann. Totalt brukte han 42,24 minutter opp den 6,8 kilometer lange løypa, på over 800 høydemeter.

I mål var han 1,43 minutt foran Trond Håkon Trondsen fra Trondheim. En konkurrent den tidligere skiskytteren fryktet før løpet.

– Jeg sjekket startlista i går kveld, og han som ble nummer to i dag visste jeg på forhånd kom til å bli knallhard å slå. Men han hadde kanskje ikke helt dagen, og da var seieren mulig, forteller en beskjeden seiersherre til Nærnett.

Duoen sprang store deler av løpet sammen, før Ulekleiv satte inn støtet ikke langt fra toppen.

Over 100 deltok

Etter å ha satset skiskyting på høyt nasjonalt nivå i en årrekke, bestemte Ulekleiv seg for å trappe ned i etterkant av fjorårssesongen. Nå har han flyttet til Volda med kjæresten for å begynne med journalistikkstudier.

– En kjempefin tur. Den utsikten som møtte oss på toppen er ikke vanlig kost, sier han om det som ventet 807 meter over havet.

Over 100 stykker sprang lørdag den 6,8 kilometer lange løypa fra Volda sentrum til Melshornet via Årneset og Pumpehuset.

Ulekleiv innrømmer at han er tilhenger av slike løyper.

– Jeg liker denne type motbakkeløp, som starter slakt og bare blir brattere og brattere.

Mathias Nesgård fra Sandane ble beste juniorløper med tiden 46,36. Det holdt også til tredjeplass i seniorklassen.

På damesiden trakk Monica Iren Solvang det lengste strået på bunnsolide 49,27 minutter. Det var hele 9,23 minutter før neste kvinne, May Evy Nesheim fra Ålesund. Tredjeplassen tok Trude Elin Elmhjellen fra Sandane.